Környezeti allergia okozhat bőrkiütéseket, viszketést?
11/27 A kérdező kommentje:
igen,mindennek néztem az összetételét is.Valóben hihetetlen,de pl.ropiból is csak egyféle van,amiben nincs.Semmi pékárú,csak zsemle és fehér kenyér.Minden szaláminak átnézem az összetevőit(még jó,hogy ezt tenultam éppen és élelmiszeriparban dolgoztam).Úgyhogy szerintem alapos voltam végig.De én is egész nap ezen törtem a fejem,hogy nem-e csúszott mégis valahol bele,valami tejes,de nem.
Ja és még egy:
nálunk a tejfehérje allergia szója allergiával is párosul.
Azt már néztétek?
Sajnos a szójafehérje még alattomosabb, mint a tejfehérje, de ha élelmiszerben otthonosan mozogsz, Te is tudod...
Húsok, kekszek stb.
2012. márc. 27. 15:09
13/27 A kérdező kommentje:
igen,erre is gondoltam már.Azt néha kap pl.virsliből nem találok olyat amiben a tejfehérjét,ne pótolnák szójával.Úgyhogy az már megfordult a fejemben.van már időpontom egy allergológushoz viszem hét végén,remélem okosabbak leszünk.(karcolós teszt lesz)csak megfordult a fejemben ez a por,pollen-dolog is.
Van szója és tejmentes virsli!
A legolcsóbb a Sparos Budget márka, de a Landhof termékek is ilyenek, és a Lidlben is van, sajnos ezek a drágábbak mindig.... :o(
2012. márc. 27. 15:16
Sajnos az a baj a tesztekkel, hogy negatív teszt ellenére is lehet allergiás a gyerkőc. Mi ezt "játsszuk" most, csak már kitapasztaltuk, nálunk jól lekövethető az ok-okozatiság.
Hosszú procedúra, és TB alapon a gasztróra mindig hónapokat kell várni mindenre. :o(
2012. márc. 27. 15:18
Lehet, hogy semmit nem fognak kimutatni.
Nekem végülis csomó pollenre is allergiám van, de élelmiszerre semmire. Mégis lisztérzékeny vagyok, ami ugye nem egyenlő az allergiával. Legalább 6 éve véresre vakarom magam, mégse jutott eddig senkinek eszébe, hogy ételtől lehet.
2012. márc. 27. 15:19
És elvileg a tejfehérje is érzékenység, nem allergia, ha jól tudom.
2012. márc. 27. 15:19
18/27 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a virsli tippet!Mindig csak cba-ba járok:)Komolyan mondjátok,hogy negatív teszt ellenére is lehet allergiás??Hát ez botrányos!Én meg ettől vártam a megváltást!Miért nem mutatja ki?
Még valami eszembe jutott: a fiam pl. a vacak joghurtoktól (szivecske, danone), amiben minden sz@r van, attól mindjárt ekcémás lesz. A sima, minőségi, kevés összetevősektől nem. Mióta eszik szalámifélét, megint csúnyább a bőre. Tuti, hogy a tartósitószerek és az egyéb vacakok is belejátszanak.
2012. márc. 27. 15:22
Azért nem mutatja ki, mert ezek nem allergiák. Nekem van negativ leletem 20 féle élelmiszerre. Búzára is. Mégis lisztérzékeny vagyok, de NEM búza allergiás.
2012. márc. 27. 15:23
Kapcsolódó kérdések: