Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babakocsit ti hogyan tisztít...

A babakocsit ti hogyan tisztítjátok, ha már nagyon látszik rajta, hogy koszos? Giraffe clubos, újszülött kortól használható sportbabakocsink van (eerkély, udvar kizárva, mert panellben lakunk)

Figyelt kérdés

1-2-szer átmostam amennyire tudtam, de azóta a kupola részénél az anyag elől egyre koszosabb. már 13 hónapja, elég gyakran használjuk a babakocsit. De panellben élünk, így nehéz a tisztítása. A szobánk kicsi, s eddig úgy tudtam megoldani, ha após vidékre utazott, ami jó ha egy évben egyszer van, mert az ő szobája hatalmas, s ott van hely.

Levenni, hogy gépben kimossam nem lehet, mert oda van rögzítve az anyag a kupolához csavarral.

Nem tudjuk, szét lehet-e szedni, mert a práom nem ért hozzá, s nem meri lecsavarozni.

Giraffe clubos, újszülött kortól használható sport babakocsink van.

Akciósan, kiállított darabként vettük, így már előre össze volt szerelve, s nem meri szétszedni, viszont már nagyon látszik rajta a kosz, ami engem zavar.

Ti hogyan oldottátok meg a tisztítást ha hasonló helyzetben, panellben vagytok, s helyhiány miatt nehézkes?

Tisztítás után nektek is hamarabb, s jobban koszolódott?

Erkélyt ne írjatok, mert oké h van, de alig lehet ott elférni, nincs hely, örülünk, ha a redőnyhöz ki tudunk menni, s fel tudjuk húzni reggelente, mindenünk szinte ott van, konyhai cucokktól kezdve elég sok minden, mert a konyhában nem kaptam helyet, csak főzni szoktam, de mindenünk az erkélyen szobában van.

S milyen tisztítószert használtok ami kiviszi a koszt?

Én eddig sensítives Jar mosószert használtam, s ronggyal átdörzsöltem, majd vizes ronggyal átmentem még rajta.

2012. márc. 25. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok, csak másfajta babakocsink van.

Eddig folyékony mosószeres vízzel jól átitattam, majd szivaccsal lehúztam a nagyját, utána sima vízzel megint, és a végén egy jó vastag száraz törölközővel átdörgölöm, míg nagyjából már okés, innentől számítva kb. 10-15 óra alatt száradt meg.

De mostmár én is hiába csinálom, így a férjem mondta, hogy ha lesz egy jó meleg nap, akkor szépen leviszi a benzinkúthoz, ahol van ilyen pénzbedobós autómosó, tudod, ahol te mosod az autót, és ott átnyomatja, utána tuti 1 napig nem lehet használni, de muszáj lesz nekünk is...próbáljátok meg.

Amúgy nekünk is csavarozós maga a huzat, és a férjem már 2x szétszedte, nem gáz, csak állati melós, meg nehéz visszatenni ugyanúgy, szóval többet nem szedjük mi se le...

szió

2012. márc. 25. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Én igaz, hogy kertes házban lakok, de még sem én mostam ki a babakocsit, hanem anyukám elvitte (februárban) magával a panel lakásába és ott mosta ki. Simán bele tette a fürdökádba, lezuhanyozta, valami samponnal vagy mososzerrel és kefével átcsutakolta, jol leöblitette a zuhannyal, majd hagyta jol lecsöpögni. Amikor már nem folyt belöle a viz, a radiátor elé tolta.

Tavaly nyáron mi nagynyomásu mosoval mostuk ki a teraszon. Amikor használtan megkaptam én darabokra szedtem (csavaroztam) és ugy mostam ki. A miénk más fajta babakocsi.

2012. márc. 25. 21:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Este beteszem a kádba, tussal leveretem, mosóporos vizet készítek a lavórba, leöntöm vele, meg szórok is rá, körömkefe, átsikálom, majd megint tussal leveretem. Másnap estére meg is szárad, és olyan mint az új!
2012. márc. 25. 21:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekünk PC610-es sportbabakocsink van. Ehhez is csavarokkal van rögzítve az anyag ugyan, de én szétszedtem, és kimostam mosógépben, a vázat meg csak simán tisztítószeres vízzel áttöröltem. Kímélő programon 40 fokon nem lett semmi baja!

Előjött az eredeti színe! :)

2012. márc. 25. 22:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Giraffe clubbos babakocsink van es minden reszet le lehet csavarozni! Nekem is a szomszedasszony mutatta meg, az enyem lapra csukhato, az ove esernyo. Be a mosogepbe es kesz! Csak jegyezzetek meg, mit, honnan, milyen iranybol csavaroztatok le! Ja, az enyemen van alul egy merev kosar, na azt nem tudom a gepbe tuszkolni, igy a kadban azik, lecsopog es megszarad. Mi is panellakok vagyunk.:)
2012. márc. 25. 22:37
 6/7 A kérdező kommentje:

A kádba ti hogyan teszitek bele?

Mert a miénk szétnyitva tuti nem férne be, csak összecsukva, elég nagy.

Viszont van egy kisebb, kimondottan sportbabakocsi, ami 6 hós kortól használható, bár azt ritkán használjuk, mert a Girafe Clubos kényelmesebbnek s tágabbnak tűnik.

A Pierre Cardinos sportkocsit leginkább nagyszülőkhöz menet használjuk, mert csak az fér el a vonaton, a másik csak nagyon szűkösen.

A kisebb az tuti beférne a kádba, bár azt ritkán használjuk, így mg nem koszos. De a nagyobb hát kinyitva biztosan nem.

2012. márc. 29. 21:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

CSak érdeklődnék, hogy sikerült-e kimosni?:)

2012. ápr. 12. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!