Mire való a bébikomp?
Bocsánat, ha hülye kérdést teszek fel, de tényleg nem tudom. Rákerestem a neten, de csak azt tudtam, meg, hogy káros a mozgásfejlődére. Ez rendben van, nem is akarok venni, csak érdekel, hogy tulajdonképpen mit csinál benne a gyerek? Mi a lényege?
Előre is köszi a válaszokat!
Beleültetik a járni még nem tudó gyereket, akinek ebben az izében leér a lába így tudja magát löködni és halad is mert kerekei vannak.
Gyerekcsendesítő eszköz, addig se kell vele foglalkozni.
Arra lett kitalálva, hogy a baba ebben tanuljon meg járni. De ettől nem fog, sőt! Akkor szokták a babát kompba tenni, amikor másznia, kúsznia kellene, de ezeket nem tudja csinálni, mert egy olyan mozgásformát erőltetnek rá, ami érdekesebb, mint a mászás. És a mászás nagyon fontos az idegrendszer fejlődése miatt. Ha kimarad a mászás, akkor később kialakulhat pl. diszlexia. Plusz a járást is késleltetheti, mert a baba körbe van kerítve, így nem egyensúlyoz, és nem tanul meg esni (ugyanez az oka annak, hogy a babát nem szabad kézen fogva sétáltatni, amíg nem tud magától járni!), így amikor az egyedül járásra kerül a sor, a babának nincs biztonságérzete, és nem mer elindulni. És teljesen mozgást végez kompozáskor, mint járáskor. Ráadásul sokan beleteszik az ülni még nem tudó babát, és így a gerincét is terheli (mintha felültetnénk, amíg nem tud ülni), amitől később kialakulhat gerincferdülés.
Szóval igazából csak arra jó, hogy a szülőnek ne kelljen foglalkozni a gyerekkel, mert elszórakozik a kompban. Ha a szülő nem tud mozdulni a gyerektől, mert a gyerek rajta lóg, de kéne főzni, takarítani, mosni, akkor meg lehet oldani máshogy is, hogy mindenkinek jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!