Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire való a bébikomp?

Mire való a bébikomp?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha hülye kérdést teszek fel, de tényleg nem tudom. Rákerestem a neten, de csak azt tudtam, meg, hogy káros a mozgásfejlődére. Ez rendben van, nem is akarok venni, csak érdekel, hogy tulajdonképpen mit csinál benne a gyerek? Mi a lényege?

Előre is köszi a válaszokat!

2012. márc. 25. 12:51
 1/7 anonim ***** válasza:
62%

Beleültetik a járni még nem tudó gyereket, akinek ebben az izében leér a lába így tudja magát löködni és halad is mert kerekei vannak.

Gyerekcsendesítő eszköz, addig se kell vele foglalkozni.

2012. márc. 25. 12:53
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Az, hogy káros vagy nem, más kérdés. Egyes orvosok szerint árt, mások szerint használ. Beleülteted a babát és nem kell egy helyben maradnia, mert a lábával tudja magát lökni, így helyet változtatni. Emellett biztonságban is van, akár melletted.
2012. márc. 25. 12:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, gondoltam, hogy valami ilyesmi. :)
2012. márc. 25. 12:55
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
Nekünk is van, kaptuk. Én akkor veszem hasznát, ha kint vagyok a konyhában, és bele tudom tenni a fimat 10-15 percre, így ott van ő is velem. Nekem állítható a magassága, így sosem ér le a lába, hanem van egy kis ponyva ami tartja, nem tudja lökni magát. Amióta megtanult kúszni azóta nincs el benne. Arra jó még használni (eredeti funkciójára sosem használnám) hogy a kúszó gyerek ügyesen tudja tologatni maga előtt,mellett, és ezzel alaposan lefárasztja magát:-D
2012. márc. 25. 14:02
 5/7 anonim ***** válasza:
25%

Arra lett kitalálva, hogy a baba ebben tanuljon meg járni. De ettől nem fog, sőt! Akkor szokták a babát kompba tenni, amikor másznia, kúsznia kellene, de ezeket nem tudja csinálni, mert egy olyan mozgásformát erőltetnek rá, ami érdekesebb, mint a mászás. És a mászás nagyon fontos az idegrendszer fejlődése miatt. Ha kimarad a mászás, akkor később kialakulhat pl. diszlexia. Plusz a járást is késleltetheti, mert a baba körbe van kerítve, így nem egyensúlyoz, és nem tanul meg esni (ugyanez az oka annak, hogy a babát nem szabad kézen fogva sétáltatni, amíg nem tud magától járni!), így amikor az egyedül járásra kerül a sor, a babának nincs biztonságérzete, és nem mer elindulni. És teljesen mozgást végez kompozáskor, mint járáskor. Ráadásul sokan beleteszik az ülni még nem tudó babát, és így a gerincét is terheli (mintha felültetnénk, amíg nem tud ülni), amitől később kialakulhat gerincferdülés.

Szóval igazából csak arra jó, hogy a szülőnek ne kelljen foglalkozni a gyerekkel, mert elszórakozik a kompban. Ha a szülő nem tud mozdulni a gyerektől, mert a gyerek rajta lóg, de kéne főzni, takarítani, mosni, akkor meg lehet oldani máshogy is, hogy mindenkinek jó legyen.

2012. márc. 25. 16:44
 6/7 anonim ***** válasza:
36%
semmire.ne tedd bele a gyerekedet!mi is elkövettük ezt a hibát.minden szakember ellenzi.és igen káros a mozgásfejlődésre.
2012. márc. 25. 17:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mint mondtam, nem akarok ilyet venni csak érdekelt, hogy mi is ez igazából. :)
2012. márc. 25. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!