10 hós kisfiúnkat szeretnénk megkereszteltetni.Eddig semmi baj nincs hanem ott kezdődik hogy párom megvan keresztelve én nem és még nem vagyunk összeházasodva.Ez baj?Nagynénémék lennének a keresztszülők de nem tudom hogy ők meg vannak e keresztelve vagy nem.Ez mennyire jelent problémát?Ők ráadásul messze is laknak tőlünk de én nem bíznám másra a fiamat mert bennük bízok meg csak.Viszont párom anyja meg teljesen másképp akarja.Ő akarja megszervezni azt akarja hogy az ő családjukból legyenek a keresztszülők és hogy közel lakjanak.De hiába ha nem bízok meg senkiben és nem is ismerem még nagyon a rokonságukat, csak párszor találkoztunk.Mi legyen hogy csináljuk?És milyen papírok kellenek?Hogy működik ez?Azt hiszem ők római katolikusok.
Mi reformátusok vagyunk, nálunk nem számít, hogy meg vagyunk e keresztelve és házasok vagyunk e. Nővérem férje római katolikus, csak polgári esküvőjük volt. Nos, nekik kellett keresgélniük, mire egy ismerős pap hajlandó volt megkeresztelni a fiukat. Én úgy gondolom, hogy ezt nektek kell eldöntenetek, neked és a párodnak. Amúgy köztes megoldás, hogy innen választotok egy keresztapát onnan egy anyát. Így talán megmarad a békesség.
2012. márc. 24. 15:29
2/4 anonim válasza:
Mi is reformátusok vagyunk. Nekünk csak polgári esküvőnk volt. Kisfiam keresztszülei pedig családi barátok. Azért nem választottunk a rokonságból, mert nekem két testvérem van, mindkettőjüknek kereszteltem egyik-egyik gyermekét. Most melyiket hívjam, hogy a másik ne sértődjön meg? Mindkettőt nem hívhattam, mert akkor mi van a férjem testvérével vagy az ő rokonságával? Ezért hívtunk barátot. Ettől függetlenül én nem rájuk bíznám a gyereket, hanem az ikertesómra és ezt a keresztszülők is nagyon jól tudják.
2012. márc. 24. 15:39
3/4 anonim válasza:
Én római katolikus vagyok, a férjem nincs megkeresztelve, polgári esküvőnk volt. Azt mondta a pap, hogy az számít csak, hogy a keresztszülő legyen megkeresztelve, római katolikusként. A lányomnak a gyerekkori legjobb barátnőm és a férje a keresztszülei, a fiamnak pedig egy másik baráti házaspár lesz. Nekem nincs testvérem, a férjem nővére pedig nincs megkeresztelve, így nem rokonságból választottunk keresztszülőket.
2012. márc. 24. 20:49
4/4 anonim válasza:
A keresztelésnek a vallás az alapja és ez úgy működik, hogy a vallásos szülők megkeresztelik a gyerekeiket, mert a keresztény tanítások mentén szeretnék felnevelni a gyereket. Ha egyik megvan keresztelve a másik nincs, a keresztszülő fele ilyen vallású fele bizonytalan, és stb. keszekuszaság, akkor menjetek inkább névadóra, és ne rontsátok a keresztény egyházhoz mert a keresztelő nem a ma szokásos buliról, hanem a gyerek egyházba való befogadásáról szól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!