13 hós babátoknak tejet adtok már vagy még tápszert?
Igaz a lányom még csak 12 hós, tápszert kap reggel,este.
Ezután is szeretném azt adni,amig elfogadja...
A tejet egyenlőre még akarom neki adni.
De aki azt ad a babájának,az ő dolga!
ismerek egy anyukát.aki már 3 hós kora óta adja a babájának a gagyi dobozos bolti tejet...na ettől kiakadok...de nincs hozzá közöm...
Az enyém kb 11 hónaposan úgy döntött, hogy elég volt a tápszerből... a tejitalt még kb 1 hónapig megitta. utána azt sem. Akkor bevezettem neki a tehéntejet.
Eleinte az sem kellett neki, de kb 1 hónap szünet után már kérte. Most 14 hónapos és kb napi 3-4 deci tejet iszik meg.
Igazából ez egy olyan téma, amiről nagyon megoszlanak a vélemények... nekem 3 orvos 3 félét mondott.... Szerintem 1 éves kor után már be lehet vezetni, de ha elfogadja a tápszert, akkor nem fontos siettetni. Legfeljebb anyagi szempontból jobb a tehéntej...
Nekem még csak 11 hós a pici, de alig várom, hogy betöltse az 1 évet. Nekem a doki azt mondta, ha soha semmilyen kajától nem lesz pöttyös vagy hasmenéses 1 éves koráig, csak akkor kezdjem neki feles tejjel, stb ahogy kell. De ha előfordult bármi, ami allergiás hajlamra utal, inkább csak másfél-kétévesen próbáljam a tejet és csak kajában először.
Ezért a 4 éves fiam először 13 hósan kapott forralt, feles 3,5-ös tejet, semmi gondja nincs azóta sem. Ő amúgy 10 hónapos koráig szopizott, a fennmaradó 2 hónapban szépen elfogadta a tápszert.
Na most, a picivel nehezebb dolgom van. Ő is 10 hónapig tudott szopizni, úgy látszik ekkor nekem elzárják a csapot :) Ezután persze próbáltam tápszert adni, 4 félét, semmit se fogadott el :( konzultáltam több dokival is, arra jutottunk, hogy ebben a 2 hónapban legyen napi 2x tejpép, mert azt kiskanállal megeszi, ezután igyon jó sok vizet (legalább amennyivel a tápi klszülne) és így kihúzzuk 1 éves koráig, mert remélhetőleg nála se derül ki addig semmi gond hogy ne ihatna tejet. Nagyon remélem, hogy megissza majd a tejet :) Ha nem, akkor maradunk így, hogy sok tejtermék, később kakaó, vaníliás tej, akármi amit megiszik :)
Valóban nehéz téma ez, mert mindenki a legjobbat akarja, de nem mindenkinek ugyanazt mondja az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!