Most tényleg én csinálom rosszul?! (etetés, hozzátápi+anyós zavar).
5 hónapos fiam 3 hónapos kora óta tápszeres (tejallergia gyanú és elment a tejem is...)4 hósan elkezdtem gyümikkel,simlac-al a hozzátáplálást, de persze anyóson szerint teljesen rosszul csinálok mindent.Leírom egy napunkat,elmondanátok hogy szerintetek tényleg rosszul csinálom?
7kor kell 125ml tápszert eszik
11-kor kap igénye szerint (kb fél üveg) gyümölcspépet, néha keksszel(glutén bevezetését is el kellett kezdenünk) sűrítem, de van hogy gyümölcslével keverek ki sinlacot és azt kanalazzuk, most kezdett el 1 hete szépen ráérezni és enni,eddig csak kiforgatta a szájából.
Ilyenkor 1 órás alvás van a levegőn és általában 4 körül eszik még tápszert 150ml.Viszont nem mindig, hanem helyette elalszik és kb 17 körül kel fel.Én ilyenkor ált 60-80ml gyümilevet szoktam adni,amit nagyon szeret és elvagyunk fürdésig vele.
Ez után fél 7kor pancsi és 7-8 között vacsi (180ml tápszer vagy 180ml sinlac).
Anyós szerint semmit nem csinálok jól, meg minek a tápszer.....
Köszönöm, megnyugodtam!
Igen, zöldségpürét-leveket tervezek adni, csak eddig így csináltam.A délutáni gyümölcsöt úgy érted, hogy a lé helyett adjam a gyümipürét?És leveket mikor?
én is csak az ebédbe tudnék belekötni :)
ne adj neki zöldség levet!!!
nagyon fontos, hogy szilárdat és kanálból kapjon!
a reggeli teljesen jó, a 10órai is, a gyümi nagyon jó olyankor, mert ugye az gyorsan bomló szénhidrát, csak víz meg cukor, hamar megemészti. itt kéne jönnie egy tápláló ebédnek mikmor felébred. nem baj ha nem kér, de próbáld megetetni álljon csak be, hogy van ebéd :) aztán uzsira lehet levet adni, bár én inkább tápit adnék ahogy vacsira is mert a tápi is kicsit kevésnek tűnik nekem :)
enyém 3x ennyit evett ennyi idősen :D
Jajj a franc belekeveredtem:D
Úgy értem hogy zöldségpürét fogom adni 11kor és gyümipürét pedig délután.
Csak azt szerettem volna megkérdezni hogy pl napközben is lehet neki adni gyümilevet?Nem telíti el nagyon?
lehet lepontoznak, de nekem úgy tűnik keveset eszik ez a baba.
sok a gyümölcslé..
írod hogy 11 körül eszik vmit, utána meg csak 5 körül,de csak mert elalszik a baba. oké a 150 ml tápszer az elég.
viszont én adnék tartalmasabbat. vagy akár mielőtt elalszik 4 -5 kürül én még adnék neki legalább 1 adag ezt a sinlacot gyümölcssel, vagy keksszel, ..
utána a tápi már jó.
szóval nekem csak a sok gyümölcs,meg gyümölcslé zavart meg, hogy az nem elég szerintem, a tápi igen !
anyósod meg ne okoskodjon , mi is tápszereztünk sajnos, 5 hós korától mert nem szopott és elment a tejem hiába fejtem ezerrelés kezdük a hozzátáplálást,
anyós meg elvan tájolva, mert annak idején nem volt tápszer, csak tehéntej stb..
olvasson utána vagy ne okoskodjon !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!