Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezek után még merjem a gyereke...

Ezek után még merjem a gyerekemet játszótérre vinni?

Figyelt kérdés
Ma reggel a Mokkában és még ezer más helyen is vég nélkül foglalkoznak a fertőzött homokozókkal. Gyakorlatilag minden játszótéri homokozóba belemegy kutya-macska-galamb, és oda végzi a dolgát. A játszótéri homokozót pedig nem fedik le és nem cserélik benne a homokot. Akkor ezek után hogy merjem a gyerekemet homokozóba vinni? Még csak 15 hónapos, nem mindig érti, hogy ne vedd a szádba és ne szórd a fejedre, a másik gyerek fejére stb. a homokot.
2012. márc. 21. 13:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
52%

Az a steril baba, aki nem eszik macskasz@rt?!

Én speckó nem pontoztam senkit.

2012. márc. 21. 14:41
 12/25 anonim ***** válasza:
49%

11. Te most kötekszel? :)

Steril baba még a homokozóig sem jut el, nem hogy a cicakakáig.

2012. márc. 21. 14:44
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
7es, panelos vagyok,nem értem miért pontoztak le.....ennek tényleg nincs értelme!
2012. márc. 21. 15:11
 14/25 anonim ***** válasza:
33%
A kosz és a toxoplasma nem ugyanaz, mert míg a kosztól max lesz egy kis hasmenése, utóbbi elég súlyos fertőzést tud okozni. Szerintem ez nem paramamiság, ha edzeni akarom a gyerekem immunrendszerét, nem sz.rt etetek vele, de aki így gondolja, etethet azt is, jó kis edzés :-)
2012. márc. 21. 16:01
 15/25 anonim ***** válasza:
Nálunk párom kikelt magából, mikor én boldogan közöltem vele, hogy kisfiunk életében először homokozott (az egész játszótér homokos, nincs elkerítve), ugyanis nem egyszer saját szemével látta, hogy fiatalok ott isznak, és ott szúrják magukat. :( A hinták mellől mondjuk én is elvittem kisfiam, mert törött üvegdarabok voltak a homokban, de arra még álmomban sem gondoltam volna, hogy ott használt tű is lehet (amit szinte képtelenség meglátni)... :O Azóta én is tartok a játszótéri homoktól, úgyhogy egyelőre hanyagoljuk ott a homokozást, sajnos. :( Ha végre sikerül elköltözni magánházba, majd ott kihomokozza magát, illetve addig rokokonáknál homokozik majd.
2012. márc. 21. 17:28
 16/25 anonim ***** válasza:
Mi csak mamáéknál homokozunk hétvégenként! Ez van! Tudom kell a kosz, de a kutya macska kaki az már több mint kosz......
2012. márc. 21. 18:00
 17/25 anonim ***** válasza:

de azt hogy csináljátok meg??mentek játszótérre csak a homokozóba nem engeditek be a gyereket?és nincs tőle kiakadva?

(7)

2012. márc. 21. 18:20
 18/25 anonim ***** válasza:

14. ne magyarázd félre, légy kedves.

Azért írtam a toxoplasmát, mert kb az a legsúlyosabb dolog, amit az állatok, spec a macska kakájától el lehet kapni. És ha egy picit utánaolvasol, egyetlen esetben súlyos, terhesség alatt, ami igen ritka a homokozó gyerekek körében :)

Az üvegszilánk meg a tű az más tészta, attól én is ki volnék borulva...

2012. márc. 21. 23:24
 19/25 anonim ***** válasza:
Nagyon megosztó kérdés, a két véglettel. Nem vagyok sterilmami, nyugodtan koszol a lányom, nem mosom fél percenként a kezét. Van macskánk is, bejár, a lányom előszeretettel símogatja. A homokozóban nem a macskapiszok "megevése" az elrettentő számomra, hanem a szemet veszélyeztető fertőzések. Igen, azt lehet figyelni, hogy ne egye meg a homokot a gyerek, de a szemébe belefújja a szél, vagy csak szimlplán megdörzsöli a szemét, és kész... Valóban vannak rosszabb immunrendszerű babák, de pl én nem egy ilyen dolog okán szeretnék rájönni, hogy a franc, pont az én lányom is azok közé tartozik....
2012. márc. 22. 09:13
 20/25 anonim ***** válasza:

amikor gyerek voltam, 17 éve a homokozóba sz@rtak a macskák, én se nem ettem a homokból, se a sz@rból mégis 3 hetet töltöttem toxoplazmával a kórházban.

De élek.

Mindenesetre nem ártana ha takarítanák a homokozókat, állítólag most talán el fogják kezdeni

2012. márc. 22. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!