Mikor kapott eloszor a babad? Bocsi kicsit hosszu lett. :-)
1. babakeksz;haztartasi keksz;babapiskota?
2.natur joghurt;sajt;turo?
3.kefir;tejfol;tejszin?
4.kremturo;danett;danonino;gyumis joghurt?
5.tehentej?
6.mez?
7.tojassargaja;feherje?
8.màj
9.huvelyesek;bab;borso
10.K betus zoldsegek?
11.banàn,citrusfelek;deligyumik
12.kuki;kolesgolyo
13.kenyer;kifli?
14.hagyma;fokhagyma;fuszerek
15.turo rudi;peksuti;csoki;kakao;edessegek;
16.a foztodbol miota eszik ugy ahogy ti eszitek?
Bocsi az off-ért! De miért adjátok ilyen későn először a a kekszet, piskótát???? Írjátok, hogy 6, 9, 11, hónap??? Miért? Nem féltek a glutén érzékenységtől később? Egy kutatás szerint hamarosan kiderül hogy a tejet ill.a tejtartalmú dolgokat is be kell vezetni már egy éves koruk előtt mert egyre több a tejérzékeny gyerek... :( Bocsi kérdező csak nem akarom hogy CSAK a rossz a kommentek után haladj babád etetésével....
Lányom 8 hónapos Írom miket eszik/evett eddig :
1:4 hónaposan kekszet első etetésnél almával reszelve, piskótát fogzás beindulásánál 4,5 hónaposan
2/3: 7 hónaposan
4: 6/7 hónaposan
5/6/7: még nem (8 hós)
8: 6 hónaposan
9/10:8 hónaposan
11: Banánt nagyon az elejétől, citrusféléket pedig amióta érdekli,megfogja és úgy szívogatja, nyalogatja (narancs, mandarin)
12: 6 hónaposan
13: 6 hónaposan vagy lehet hamarabb
14: 7 hónaposan
15: Rudi belsejét 7 hónaposan kapott, péksütit csipegetve is 7 hónaposan néha. Kakaó, csoki, édesség még várat magára!
16: Főztömből is 7 hónapos kora óta kap! Nem főzök fűszeresen sem sósan.. inkább mi sózunk utána!
Ezeknél tudnod kell hogy fontos mikor kezdted/kezded a hozzátáplálást! Nem mindegy anya tejcsis, vagy tápis egy gyerek..! Szóval mondom ne vedd készpénznek a kommenteket! Lányom 1 hónapos kora óta csak tápszeres :( Ezt fontos lett volna mindenkinek oda írni......
Te aztán rohadt okos vagy! Már ne haragudj hogy mersz olyat írni hogy ROSSZ KOMMENTEK! Mert a tiéd a tuti komment,és ezt kell követnie mindenkinek?! Meg mi az hogy "hamarosan kiderül"??? Ha hamarosan kiderül,akkor még NEM derült ki!
Én speciel 5-6hónapos kort írtam a gluténra,de nem kezdtem el lehurrogni aki mást írt,meg nem jelentem ki hogy az rossz! És nem látom a kérdésben hogy írva lenne a" babád tejcsis,vagy tápis? Tejcsis...brrrr!!! Szóval nem kell az arcoskodás!
8. vagyok.
Reagálnék a 11. válaszadó válaszára:
"De miért adjátok ilyen későn először a a kekszet, piskótát???? Írjátok, hogy 6, 9, 11, hónap??? Miért? Nem féltek a glutén érzékenységtől később?"
Én akiket kérdeztem, mindenki mást mondott. Aztán több helyen is olvastam, hogy valójában az egész csak feltételezés, nincs bizonyíték arra, hogy az érzékenység attól függ, hogy mikor kerül bevezetésre a glutén. Viszont egy felmérés szerint ha anyatej mellett kap glutént, akkor kisebb az esély az érzékenységre. Tehát nekem inkább az volt a fontos, hogy szoptatva legyen a glutén bevezetésével egy időben.
"Egy kutatás szerint hamarosan kiderül hogy a tejet ill.a tejtartalmú dolgokat is be kell vezetni már egy éves koruk előtt mert egyre több a tejérzékeny gyerek... "
Hamarosan kiderül, tehát még nem bizonyították be. Ergo ez még egyáltalán nem biztos.
"Bocsi kérdező csak nem akarom hogy CSAK a rossz a kommentek után haladj babád etetésével.... "
Mi az, hogy rossz komment? Attól, hogy valaki máshogy csinálja, attól az még nem biztos, hogy rossz. És egyébként miért vagy olyan biztos benne, hogy a tiéd "jó" komment? Szerintem nem vagy a szakértője a hozzátáplálásnak - bocsi, ha mégis -, úgyhogy nem hiszem, hogy a te véleményed olyan sokkal "jobb" lenne, mint a többiék.
"Nem mindegy anya tejcsis, vagy tápis egy gyerek..! "
Igazából az is mindegy, hogy anyatejes vagy tápszeres. Egy tápszeres baba gyomra is ugyanolyan, mint egy anyatejesé, tehát ugyanúgy kell mindent bevezetni és nem kell korábban kezdeni a hozzátáplálást 6 hónapos kor előtt.
Egyébként a gyerkőcöm már 4 éves, semmire nem allergiás (persze még bármi kialakulhat, de eddig szerencsére semmi).
Akármit gondolsz, ez így van. Mégis miben különbözne egy tápszeres baba gyomra egy anyatejesétől?
Egyébként te is adtál K-vitamint, csak éppen az alapból benne volt a tápszerben...
16. vagyok.
Bocsi, hogy itt vitáztunk, de a kedves előttem válaszoló eléggé felhúzott. Nem is azzal, amit írt, hanem amilyen stílusban írta... Szóval bocsánat Kérdező, hogy itt veszekedtünk, de remélem azért nem haragszol nagyon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!