Mennyi ideig lehet használni az orrszívó porszívót?
Figyelt kérdés
Kb. 3 hete porszívózzuk a kisbabánk orrát, mert náthás (használunk orrcseppet is). Napi 8-10 alkalomról indultunk, de most már csak napi 4-5x kell. Annyira még nincs jól, hogy abba merjük hagyni, de nem tudom, nem lehetnek-e az ilyen tartós használatnak mellékhatásai?2012. márc. 20. 12:53
1/8 anonim válasza:
Bármikor és bármeddig használható, viszont az orrcsepp (hacsak nem tengervizes) az 1 hétnél tovább nem.
2/8 anonim válasza:
semmi mellékhatás nincs. Gondolj bele, hogy neki ez az orrfújás. Előtte fújjál be neki sós vízzel, akkor könnyebb kiszívni. Az orrcsepp tényleg csak 5-7 napig használható, kivéve, ha az orvos mást mond.
3/8 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz tőle. Én azért kipróbáltam magamon ezt az orrszi porszit... Mintha az agyamat szívták volna... De semmi baja nem lesz tőle, tényleg.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Mellékhatásként olyasmire gondoltam, hogy pl. ha az ember túl sokat fújja az orrát, vérezhet... de ha nincs mellékhatás, akkor OK. :) Ti egyébként legfeljebb mennyi ideig használtátok?
2012. márc. 20. 13:50
5/8 anonim válasza:
ja, hát nem kellemes. Én mondjuk 4nél többször sosem szívtam ki nekik, ha meg nagyon kicsi a baba, akkor elég az anyatej az orrába és hátul a garatba lecsorog a váladék. Evés előtt célszerű szívni. Akkor talán nem fog vérezni. De még mindig jobb, mint az arcüreggyulladás.
6/8 anonim válasza:
az orrcsepp mellékhatása a nátha ennyi idő után. lehet már meggyógyult a babád.
amúgy a 3 hét sok, doki mit mond? nem lehet, hogy csak száraz a levegő? vagy nagyon poros a lakásotok?
7/8 A kérdező kommentje:
Az orrcsepp: kamillatea egy kevés szódabikarbónával. Már nem nagyon náthás (közérzet, minden egyéb OK), de azért azt sem lehet még mondani rá, hogy egészséges. Dokihoz már nincs pofám minden aprósággal rohangálni, ezért is érdeklődtem körbe előbb itt. Még egyszer sem vérzett az orra, csak azért gondoltam rá, mert én viszont már jártam úgy, hogy addig fújtam, amíg vérezni nem kezdett, és hát nem jó érzés, na.
2012. márc. 20. 16:36
8/8 anonim válasza:
Bármeddig lehet. Sőt az orrszi porszit akát te is használhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!