Van okom aggódni 3 hónapos babám széklete miatt?
Figyelt kérdés
Ma 4-szer volt nagyon sok és nagyon híg széklete, szinte csupa víz volt az egész, és rettenetes hasfájással küzdött egész nap. Egyébként is hasfájós, de a mai az extra volt. Anyatejes, nem ettem mást mint szoktam. Láza nincs, mégis aggódom, nehogy valami vírus legyen.2012. márc. 19. 21:19
1/14 anonim válasza:
Elképzelhető,hogy valamit összeszedett.Adjál neki Normaflore-t és ha nincs komolyabb baja pár nap alatt rendbe jön.Annak idején amikor a lányomnak ilyen volt a doktornő fél csomag Smecta-port javasolt,de már nem tudom,hogy mennyi idős volt akkor,azt hiszem idősebb.
2/14 anonim válasza:
Orvosom szerint anyatejes babánál napi 6x vagy hat naponta 1x is normálisnak számít.
Ha úgy tűnik, nagyon fáj neki, akkor lehet gyanakodni valami gubancra, de szerintem egy-két napon belül kiderül, ha vírus lenne.
3/14 anonim válasza:
Most néztem utána és lehet csecsemőknek is adni a Smecta-t,naponta 1 tasakkal.Ha nem javulnak a tünetek nyugodtan adjál neki 2-szer fél csomagot és még hozzá 1 ampulla Normaflore-t.
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Probiotikumot állandó jelleggel kap a hasfájása miatt, egy BIoGaia nevű szert adott a dokotornő, amelyet 6 hetes korától adok neki. Ugye lenne láza, ha valami komolyabb lenne? Illetve ha eddig nem volt, akkor ugye már éjjelre sem lesz? Féltem.
2012. márc. 19. 21:32
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. márc. 19. 21:34
6/14 anonim válasza:
Persze,anyatejes babáknál naponta többször is lehet széklet,de ha vízszerű a hígsága/teljesen elnyeli a pelus,mint a pisit/,akkor hasmenésre gyanakszunk:(
7/14 anonim válasza:
2 vagyok
Még a tejfehérje allergia jut eszembe, mint eshetőség.
Nem fogyasztottál több tejet/tejterméket a szokásosnál?
(Nálunk így derült ki, igaz már a babám 6 hetes korában az érzékenység, az a "sima hasfájósságnál" kicsit erőteljesebb volt...)
8/14 A kérdező kommentje:
Sajnos szinte teljesen vízszerű volt, és ez aggaszt. A mennyiséggel nem lett volna gond, máskor is előfordul a napi 4 kaki. Ez viszont nagyon híg volt, egy nagy plecsni víz, a közepén kevés sárga kakival.
2012. márc. 19. 21:38
9/14 anonim válasza:
Ha csak sima hasmenése,vagy akár vírusos hasmenése is van,nem feltétlenül jár lázzal.Az én lányomnak sem volt.Ha csak nem más betegségnek az előjele vagy kísérője.Mindenesetre figyeld és ha holnap is fennáll a hasmenés,mindenképp kell neki valami "hasfogó".
10/14 A kérdező kommentje:
Tejet és tejterméket egyáltalán nem fogyasztok. A reggeli kávémba szoktam tenni egy minimális kis tejet, de talán negyed deci lehet, éppen csak elveszi a kávé erős színét.
2012. márc. 19. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!