Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen fajta sajtot, joghurtot...

Milyen fajta sajtot, joghurtot adtatok először a babátoknak?

Figyelt kérdés

2012. márc. 18. 13:46
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve tojást mikortól adtatok?
2012. márc. 18. 13:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Kemény sajtokat adtam neki pl. trapista, pannónia, stb., gyümölcs joghurtot kapott (olyat, ami nem apró magvas gyümölcsös pl. málna) barackosat, citromosat, stb, először activiat kapott, most már bármelyiket odaadom neki. Ezeket is és a tojás sárgáját már 8 hónaposan kapott, most egy éves, lassan a fehérjét is adom neki.
2012. márc. 18. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Trappistát kapott először, olyan 8 hónaposan belereszeltem a spagettijébe.14 hósan már eszik Karavánt is :)

Joghurtot 5 hósan kapott először, babáknak valót.Humana, Nestlé, Babydream stb.6 hósan kapott babapudingot is.

7-7,5 hósan már evett natúr joghurtot és gyümölcs joghurtot is, mégpedig Jogobellát, mert az joghurt, nem tiszta guargumi.Danone terméket csak akkor kap, ha valaki hoz neki,nem akarom felsorolni a sok szemetet ami benne van az összesben.Én úgy tudom, hogy Activiát is csak 1 éves kortól lehet a bifidus nemtommi miatt, de erről 100-an 100 félét mondanak, mindenesetre én nem adok a lányomnak.

Tojás sárgáját is olyan 7 hósan kapott a spenóthoz, kb 10 hós volt, mikor a rántottával megkóstolta a fehérjét is, nem volt baja tőle.

14,5 hós mindenevő kiscsaj anyuja

2012. márc. 18. 15:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Szeletelt Szarvasi mozzarella, natúr Aktivia.

Kb. 10 hósan elcsent egy házi pogácsát, mire észbe kaptam, be volt vezetve a tojás :)

2012. márc. 18. 15:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Joghurtból natúrt. A lányom megette mindenféle ízesítés nélkül. A fiamnak meg kellett belekevernem gyümölcsöt. Én azt tanácsolom ne vegyél gyümölcs joghurtot, mert tele vannak cukorral, maradj inkább a natúr joghurtnál és ízesítsd Te magad otthon. Ha meg nem szeretnél otthon pepecselni az elkészítéssel, akkor csakis cserpes.

Itt egy kis táblázat a joghurtokról: [link]

Sajtokról hasonló a vélemény. Trappistát, csizió inkább ne, köze nincs a sajthoz, ugyanakkor a penészes sajtokat babáknak szintén ne. A keresőbe beírva a sajtokról is találhatsz termék teszteket.

2012. márc. 22. 13:23
 6/6 krisztivan ***** válasza:
Pogácsával bevezette a fiam is a tojást olyan 9 hósan kb.És még ebben a hónapban a füstölt karavánon is megosztozott vele egy nagyobb baba így azzal kezdte és imádja azóta is az összes féle sajtot.Én először Cserpes joghurtor vettem neki.Nagyon finom és házi.Kb.10 hósan már evett mindent.Tojásrántottát is:-))
2012. márc. 22. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!