Ez meddig lesz még így?
A kislányom tegnap lett egy hónapos. Kín szenvedés amit minden este eljátszunk és a párom nem hajlandó segíteni.
Hazajön a munkából, eszik, tévézik, alszik. Ez az esti program. Nem segít semmit szinte a gyerek körül, mindent nekem kell csinálnom, és még azt is kéri, hogy főzzek, de az megint nem mindegy, hogy mit. Magamra egyáltalán nincsen időm, egy percet sem tudok pihenni, maximum annyit, amennyit a kislányom mellett alszok nappal.
Ez így nagyon nehéz, olyan, mintha a párom csak egy bérlő lenne a lakásunkban és köze nem lenne a lányunkhoz. Nagyjából születése után tartotta a kezében a kórházban, itthon már nem, egyszer ott volt fürdetésnél, de amúgy...
Hogyan vehetném rá a párom, hogy akár csak egy kicsit is vegye ki a részét a baba körüli teendőkből?
Köszönöm a válaszokat!
Én nem sajátítottam ki a gyereket, őszintén szólva eleinte nem is tudtam vele mit kezdeni, nem voltam hozzászokva a helyzethez. Aztán egy hét alatt anyukám segített nekünk, de a párom azt mondta, hogy jó, akkor ő hátulról szemléli a dolgokat. Kértem, hogy segítsen, de azt mondta, hogy nem szeretne. Pakolni úgy nagyjából szokott, ha van ideje és kedve. De van mikor ez elmarad.
Mindegyik tipp nagyon hasznos volt, valahogy megpróbálom ma este megbeszélni vele a dolgokat, aztán meglátjuk mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!