Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónaposan még nem merek...

9 hónaposan még nem merek neki csak pépesített ételt adni. Hogyan váltsunk a darabosra? Miket adhatok a kezébe? Úgy félek, hogy megfullad! Mit csináljak ha elkezdene öklendezni?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Hány foga van? Nem muszáj erőltetni, a lányom 1 éves koráig öklendezett a darabostól. És jé, mégis képes rágni!

Ha adsz neki egy darab almát, amit meg tud fogni, és megpróbálja rágni, az lehet, hogy jobb. A lányom úgy tanulta meg, mert ha darabos papit adtam neki, egyből öklendezett.

2012. márc. 17. 21:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Kettő foga van alul. Az a baj, hogy egyszer adtam neki darabos bébiételt és öklendezett tőle, nagyon megijedtem :(

És az almából ha leharap egy nagyobb darabot??

2012. márc. 17. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:

A kukit nem próbáltátok még? Én talán azt adtam először a kezébe. Szépen elnyammogta. Nem tömte befelé, szinte elolvadt a szájában, nem ragadt a szájpadlására.

Viszont ki kell próbálni, melyik a legjobb, legfinomabb. (A CBA-s pl. jó)

2012. márc. 17. 22:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Ugyanígy voltam-vagyok. Nagyon félek a darabostól, pedig már 1 éves a Babám. Én pici piskótadarabokkal kezdtem (tényleg pici, kb. mint a kisujjkörmöm fele), úgy, hogy a szájához érintettem, én is bekaptam egy darabot, mutattam neki, hogy hogy kell rágni. Szerencsére Ő nagyon jó étvágyú, így vevő az új dolgokra.

Az almával vigyázz, szerintem ne azzal kezdd! Csecsemőotthonban dolgoztam, és az ottani doktornő naponta figyelmeztetett minden gondozónőt, örökbefogadókat, hogy az alma az egyik legveszélyesebb "darab" fulladás szempontjából. Tényleg inkább olvadékonyabb kajákat adj neki, mint a piskóta, kuki, babakeksz. Ha öklendezik, az rém ijesztő (én is infarktust kapok olyankor), de a jobbik eset, mert ez egy védekező reakció. Én olyankor jól meg szoktam ütögetni a hátát, de volt olyan is, hogy az ujjammal nyúltam be a szájába és úgy kaptam ki a darabot belőle ...

Néha adj babakeksz darabkát a kezébe, hogy szokja a rágcsálást, persze csak felügyelet mellett.

Nem könnyű ... Én is irigylem azokat az anyukákat, akiknek a babája ilyenkor már mindent simán eszik!

2012. márc. 17. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Jut eszembe: 9 hónaposan én még nem is próbálkoztam darabos kajával. 1 évesen még gyakran turmixoltam neki.

Az én lányom jelzett, mikor már elege lett a pépesből. Nem nagyon ette. Akkor kezdtem el darabosabbat adni neki - pl. csak villával összetörve, de hígabbra csinálva -, és attól kezdve szépen átállt a darabosra. És már sinen is voltunk...

Ne siettesd, majd átáll ő is. Néha próbálkozhatsz vele, de szerintem erőltetni nem kell. Nincs elkésve semmivel.

2012. márc. 17. 23:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

A babakeksz mellett döntöttem.

Ő is nagyon jó étvágyú, mindent megeszik szerencsére, ezzel nincs gond. :)

Tudom, hogy ráérünk, de lassan valahogy próbálkozni kell néha-néha.

2012. márc. 18. 07:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok ilyen paramami. 6 hónaposan kapott a kezébe kekszet és elnyammogta, 7 hónaposan már kenyérhéjat és zsömlét csócsált, fog nélkül, mert az csak 10 hónaposan jött ki neki. Sosem pépesítettem, mindig csak villával törtem neki össze a dolgokat, talán azért sem öklendezett nekem soha a darabostól...
2012. márc. 18. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!