Átpárolt-pépesített-fagyasztott csirke husit csak simán kiolvasszam, vagy mikrózzam?
Sosem teszek babakaját mikróba.
Állítsd meleg vízbe, gyorsan kiolvad.
Megkérdezhetem, miért? Nem kötekedni szeretnék, csak érdekel.
Én úgy tudom, a mikrohullám elpuszít minden baktériumot, stb. Az üveges ételét is abban szoktam melegíteni.
A mikró azon az elven működik, hogy a hullám segítségével gyors sebességgel ütközteti az adott étel/ital részecskéit, az apró ütközések károsíthatják a fehére szerkezetet, ezért nem célszerű beletenni sem anyatejet, és én más babaételt sem tennék.
De sokan nem foglalkoznak ezzel, én is tudom, és végső soron engem nem is zavar, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, csak hát megkérdezted... :o)
Férjem egyébként nem szereti, ha az ételét azzal melegítem, úgyhogy mi gyakorlatilag nem is használjuk már, maximum kukorica pattogtatásra...
Ja, az lemaradt, hogy férjem szerint más íze és állaga lesz, a mikróban melegített ételnek.
És ebben valamelyest egyet is értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!