Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy baja lehet a babának (2...

Nagy baja lehet a babának (2 hetes), ha véletlenül a nem friss tápszert kapta meg?

Figyelt kérdés
Ez kb 30 ml volt, hűtőben volt, csak már többet állt, mint a megengedett 24 óra, mert a kapkodásban elfelejtettem kiönteni :(. Apukája jót akart, csak összekeverte a cumisüvegeket... Csak pótlásként kapja egyébként.
2012. márc. 17. 13:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Nem lesz semmi baja tőle, nyugi!

Tápszer egyébként hűtés nélkül 2 órát, hűtőben 24 órán át tárolható!

Nem mindenki teheti meg, hogy kiöntögesség a tápszert, ha a babája nem eszi meg - köztük én sem (és itt nem 30 ml tápról, hanem 250 ml-ről beszélek) - ha nem eszi meg, hűtőbe rakom, később megkapja (nem 3 nap múlva természetesen). Soha semmi gond nem volt ezzel.

Egyébként voltunk kórházban is sajnos, és ott is hűtőben tárolják az előre elkészített tápszereket. Biztosan nem véletlenül..

Szóval nyugi, nem lesz semmi gond! Ha romlott lenne egyékbként, úgyis kihányja.

Minden jót!

2012. márc. 17. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
79%

Biztos, hogy nem lesz baja a babádnak, én is így szoktam csinálni, hogy ha hagy a baba a tápiból következő etetésig visszarakom a hűtőbe, születésétől és nem volt sose baja tőle. Nekem így mondták a kórházban!!! Talán nem akartak rosszat ők sem, se a gyerkemnek se nekem.

Persze 24óránál tovább sose állt a hűtőben, de nem hinném, hogy attól a pici adagtól valami gond lenne nálatok.

Figyelgesd a babát, és majd írjál mi lett vele!

Az én bébim 5hetes!! :)

2012. márc. 17. 16:40
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

Semmi baj nem lesz!

Nekünk konkrétan javasolta a doki, hogy csináljak meg egyszerre nagyobb adagot, hogy ne kelljen egész nap pepecselni. Dolgoztam csecsemőotthonban és kórházban is - gondoljátok, hogy az ilyen helyeken a több száz gyereknek egyenként nekiállnak naponta, etetések előtt tápszert készíteni????

2012. márc. 17. 17:39
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy ennyitől baja lenne,de nekem a dokim felhívta a figyelmem hogy mindig frisset adjak,amúgy az anyatejet tovább is lehet tárolni,nem csak 1 napig.Ha nem ette meg a fiam és maradt még és épp nem öntöttem ki fél órában belül,besavanyodott és büdös volt.
2012. márc. 17. 19:37
 15/18 anonim ***** válasza:
Semmi baja sem lesz, ne aggódj!!
2012. márc. 17. 20:14
 16/18 anonim ***** válasza:
45%

Aki élvezettel lepontozott, az írna egy pár szót arról, hogy mivel van problémája?

Vagy csak szimplán ennyire nincs mit csinálnia?

2012. márc. 17. 21:15
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
Nekem is mondta a védőnőm anno hogyha kimarad nyugodtan tegyem be hűtőbe!
2012. márc. 17. 21:21
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azóta sem történt a kicsivel semmi rendkívüli hála az égnek.
2012. márc. 19. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!