Egy éves kisfiam csak ágyban, cumisüvegből hajlandó a tápszert meginni. Hogyan tudnám átszoktatni? Vagy még ráér?
szörnyű :D
nem tudom, miért lenne baj ez? még 2-3 évesen is teljesen normális, enyém is 2,5 évesen reggel az ágyban, cumisüvegből kéri a kakaóját.
a csőröst meg eleve hülyeségnek tartom, mi értelmes leszoktatni a cumisüvegről, hogy csőrösre szoktasd? miért nem pohárra? hisz az lenne a cél, nem? csak magadnak csinálsz azzal gondot, hogy még plusz dolhgokra rászoktatod amikről pár hónap múlva leszoktatod
Ennyi idősen még az én gyerekeim is cumisüvegeztek és az ágyikóban. :) Maguktól szoktak le a cumisüvegről,még 3 éves kora előtt mindkettő. Ők is tápszeresek voltak és aztán áttértünk a kakaózásra-esti rituálé volt és a kiságyban itta a fiam meg a lányom is.Ne aggódj,a te kisfiad is majd leteszi a cumisüveget ha úgy érzi,nincs már szüksége rá.Ráérsz még vele,ne erőltesd hogy leszokjon róla!
Csőrős pohár sztem se jó ötlet,igazából nem is kell már neki ebbe a korba,én olyan "cumizós" üvegből szoktam nekik inni adni amikor ekkorák voltak.
Köszönöm a válaszokat. Itt olvastam több kérdésnél is, hogy 1 évesen már rég nem cumisüvegből ittak gyerekek. Ezért kérdeztem.
Érdekes, hogy a csőrösből iszik vizet, igazából a kemény csőrös könnyen levehető, és úgy pohár, úgy is tud inni belőle, de mivel nem tanulta még meg, hogy lerakjuk utána, ezért kiborítja, ezért inkább még csőrössel iszik.
Egy eves a lanyom, nem csak a tejet, a vizet is csak Cumisuvegbol hajlandó meginni. Mondjuk ő az agyban nem iszik, az esti tejet az olemben issza, a reggelit meg az etetoszekben.
Van egy tucat csoros itatonk, mindegyikbol tud inni, csak nem hajlandó. Nyilván megtanulna, ha csak az lenne, de ő nem cumizott soha, szerintem megnyugtatja a cumisuveg. Így én nem erőltetem a leszokást.
Az én 22 hónapos fiam is még ágyban fekve cumisüvegből issza a tápszert!Egyszerűen megnyugszik rajta!És amelyik gyerek még 2-3 évesen is szopik???nekik a cumisüveg jelenti a cicit!
napközben az én fiam már mindenből iszik:pohárból is egyedül!Tehát nem azért iszik cumiseüvegből este mert nem tud másból hanem mert neki ez megnyugtató!Én úgy vagyok vele majd egyszer leszokik róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!