Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Lipton zöld teában van koffein?

Kíváncsicska kérdése:

A Lipton zöld teában van koffein?

Figyelt kérdés
Anyósom vigyázott a lányomra(3,5hós) és csinált neki teát, mert kicsit kiszáradt a szája és gondolta megitatja.Csak ez a teája volt otthon.Inkább ezt adta neki mint vizet,és még meg is cukrozta egy picit.Lányom csak anyatejes.Éjszaka alig aludt valamit 3szor ébredt a max 1 helyett.Lehet ez a teától?Tudom hogy jót akat de nem lenne jobb inkább a víz?Igyekszik azt csinálni mint én,de hogy szóljak neki hogy legközelebb inkább vizet adjon neki?
2012. márc. 17. 09:49
 1/4 anonim ***** válasza:
A zöld teában úgy tudom, nagyon sok a tein. Valószínű attól volt fent a babád. Egyszeri alkalomtól nem történik komolyabb, de nyomatékosan közöld, hogy legközelebb vizet adjon neki. Persze nem kell lehordani, nyilván jót akart, csak legyen egyértelmű, hogy vizet kapjon. (Esetleg ha nem issza, babateát)
2012. márc. 17. 09:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen jót akart és nem is akartam lehordani.Instant teát adhatok neki vagy a Mecsek baby teát még inkább?
2012. márc. 17. 10:00
 3/4 anonim ***** válasza:

zold tea-van

vörös (rooibos) teaban nincs

viz, vagy ha mindenaron tea,kamilla (mértékkel az is!) cukrozni nem kell ha nincs szorulasa, de akkor meg anizs komenyteat..

2012. márc. 17. 10:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem jobb lett volna a sima víz. A víztől nem lesz semmi baja a gyereknek, és ráadásul nem rossz dolog, ha megszokja, hogy vizet is kell inni, nem csak cukrozott leveket.

A zöld tea "pörgeti" a szervezetet, gyerekeknek sem a zöld, sem a fekete tea nem adható!

Gyümölcs alapú teák, vörös tea - rooibos (ebben nincs koffein), kamilla mértékkel, édeskömény, ánizstermés, csipkebogyó, hárs..

Én vagy rooibos teát főzök, vagy csipkebogyót. Ha beteg, a Herbária babamosoly kamillás-hársos teáját. Szorulásra kamillát.

Hasfájásra nekünk anno az ánizstermés jó volt, az édesköménytől nagyon begörcsölt.

Nagyon ritkán cukrozom neki, és sima vizet is szoktam vele itatni, hogy ne szokja meg, hogy csak ízesített dolgokat kap.

Szerintem maradjatok a víznél, ha szomjas a baba. Vagy vigyél neki általad főzött teát cumisüvegben, azt adhatja nyugodt szívvel.

2012. márc. 17. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!