Meddig van szüksége a babáknak az éjjeli szopira?
Kisfiam 4,5 hónapos,egyenlőre csak tájékozódom a témában.Születése óta kel éjjel enni,most már ált.2-3x "csak".Anyatejes.4-5 órákat alszik elsőre,aztán kétóránként kel.Mindig éhes lenne?Cumit nem fogadja el.Próbáltam már visszaaltatni is,de neki csak a cici kell.:)Gondolom majd a hozzátáplálás után(6 hós kora után kezdjük)már nem az éhség miatt kelnek a babák,ha már egész adagot esznek.?
Ne értsetek félre,nem akarom tőle elvenni,csak nem szeretném azt sem,hogy megszokásból kelljen vagy már fenn is áll ez.?Első baba,tapasztalatlan vagyok.
Már most megszokta az éjszakai evést. Erről nem fog egyedül leszokni. Ha este jóllakik,akkor éjjel már nincs szüksége evésre. Ha felébred,akkor elég neki a tea is.
Sok anyuka azért cicizteti éjjel is a babát,mert azt hiszi,hogy szüksége van az anyja közelségére.
De ez tévedés. A babának arra van szüksége,hogy éjjel aludjon. Megtanulja a nappal és az éjszaka közötti különbséget. 3 hónapos kora körül le kellene szoktatni az éjszakai evésekről. Igaz,hogy 3-4 éjjel sokat sírna,de utána végig aludná az éjszakát. Legfeljebb akkor nem,ha beteg.
Ha visszanézed itt a kérdéseket,tapasztalhatod,hányan panaszkodnak,hogy még a 2 éves babájuk is állandóan kel éjjel. Ez pedig a rossz szoktatás eredménye.
Természetesen te úgy neveled a babádat,ahogy jónak látod.
attólfügg, az enyémek 2-3hét után márnem ettek éjszaka,8 órát átaludtak. Ha nem eteted éjszaka,csak megsimized,hagyod visszaaludni,akkor hamar rászoknak a születés után.
Ha már 4-5 hónapos akkor már nehezebb,de a módszer ugyanaz,ne etesd,hagyd visszaaludni. nem éhes,cumizni akar.
Hát nem tudom, az enyém is 4,5 hónapos, de egyszer még felkel enni. Nekem se tetszik ez, de biztos nem adnék neki teát, akkor ha már úgyis felkeltem megszoptatom, inkább az értékes anyatej legyen a gyomrába mint az értéktelen tea. Cumit én is próbáltam a szájába dugdosni, de hát éhes, mert igenis éhes, így nem éri be cumival. A legkevesebb időt úgy kell ébren töltenem éjjel ha gyorsan megszoptatom, és alhatunk mindketten. Én nem bömböltetem órákon át, hogy majd megszokja.
Ha nappal majd többet eszik és szilárd ételt, le fog szokni az éjszakai szopiról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!