Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak az én babám duplázta meg...

Csak az én babám duplázta meg a súlyát csak 1 évesen?

Figyelt kérdés
Ugye ez nem túl gyakori:S
2012. márc. 14. 23:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez nem vigasztal, de szerintem a centi és a súly egymáshoz viszonyítva nem rossz abszolút.

Tegnap voltunk gasztron a kislányommal, aki 76 cm és 7650 gramm volt. Az orvos szerint vékony, magas lány, aki szépen fokozatosan gyarapszik. Ne aggódjak a súlya miatt. Amúgy 3150 grammal és 55 centivel született. 7 hónapos korára duplázott, most 11 hónapos, tehát biztos, hogy nem triplázunk.

2012. márc. 15. 09:26
 12/16 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
100%
Szia! Mi is így vagyunk ezzel... 1 évesen 7,5 kiló és 74 cm. Nagyon mozgékony, se sokat se keveset nem eszik. Jól néz ki, ránézésre nem mondja senki h sovány, csak mikor megmérik. :) Amíg ilyen jókedvű én nem aggódok. Egyébként vérvételen is volt, semmi baja. Most lesz 14 hós.
2012. márc. 15. 09:40
 13/16 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Ja, 3,6 kiló és 51 cm volt születéskor.
2012. márc. 15. 09:41
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem semmi baj a babáddal! Az én kislányom is nagyon nehezen hízott/hízik(de már nem baba). 3300-al született és egy évesen 7.8 kg volt. Ő szopizott, de enni alig volt hajlandó(se püréset, se darabosat, semmit.) Képes volt elhányni magát 1-1 falattól. Én már teljesen bele voltam betegedve, hogy nem eszik a gyerek, nem hízik. Az orvosunk meg mindig csak nyugtatott, hogy higgyem el semmi baja, egészséges. Ennyire rossz étvágyú gyerek volt. Azóta már 3,5 éves nagylány és talán mostanában kezd el kicsit jobban enni. Még mindig kb. annyit mint egy kismadár, de hajlandó megkóstolni új dolgokat és már minden étkezésnél eszik valamennyit legalább. És ő most 12,5 kg. Teljesen egészséges, mozgékony, életvidám kislány.

Idő közben rájöttem, hogy én akár fejre is állhatok nem tudok mit tenni. Egy gyerek annyit eszik amennyit hajlandó, megtömni "erőszakkal" nem lehet és annyit hízik amennyit tud... Ha egyébként egészséges, akkor ezen nem kell aggódni, "felfújni" nem lehet a gyereket!:D

2012. márc. 15. 09:53
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ. Csak olyan furcsa, hogy egy nagyon duci csecsemőből egy vékony kislány lett. És néha sírógörcsöt kapok, hogy mennyire nem eszik. Tudom, hogy nem kellene aggódnom ennyire, de nem megy a nem aggódás.

Bátyja egyébként hasonló volt, bár ő 3600gr-al született, 1 évesen azért megvolt pont a 9kg a 74cm-hez.

Most 3 évesen már eszik rendesen, behozta a lemaradását. 103cm és 16kg. Húst enne, hússal. Imádja a zöldséget, édességet utálja.

Remélem a lányomnál is ez csak egy átmeneti időszak.

2012. márc. 15. 12:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Én középső lányom 3,6 kg-val született (51 centihez), és 1 évesen 8,5 kiló 73 centi volt. Most is picurka, két éves és 10,5 kiló, 86 centi. Eszik rendesen mindent, és jó kedélyű mozgékony kislány. Ilyen alkat.
2012. márc. 15. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!