Mindenki szerint kell egy 1 éves babának reggelit és vacsorát adni? Többi lent
Ő reggelire tápszert iszik, 210et, ezen visszaalszik. Ha felkel nem éhes, így 10kor tízórai van: gyümölcs + joghurt/túró. 14kor ebédel, mostanában nagyon keveset, pár kanállal, de ez elég neki. 17kor uzsizik: joghurt vagy kenyér valamivel, tejberizs/gríz. Utána 20.30kor megint 210 tápszert iszik, ez a vacsora.
Szóval nincs 2 főzelék, este sosem kap laktatóbb kaját. De bőven kibírja reggelig, abszolút nem éhezik meg éjszaka.
Mindenhol azt olvasom, hogy egy 1 éves babának a reggeli és esti tápszer mellett kell hogy kapjon rendes reggelit, vacsorát. De ő így is nagyon jó súlyban van, szinte a levegővételtől is hízik. 75 cm és 10,2 kg ami majdnem soknak mondható.
Én nem mernék kevesebb kanállal tenni bele, mert a dobozra rá van írva, hogy nem szabad eltérni.
Hát sajna még mindig nem kaptam választ az utóbbi kérdéseimre...
Úgy csinálhatom, hogy fele tápszer-fele tej?
Szerintem ezen ne aggódj. Nálunk is ez volt a helyzet. Nem is akart enni, és nem is bír reggel enni.
1 évesen kb ugyan ez volt a napirend mint nállatok. Ez a tápszer-kaja dolog hülyeség. Lehetne vitatkozni, hogy kb egy kis tál tejbegrízben, vagy bébikajában van-e több vitamin mint a tápiban. Szénhidrát van mindkettőben. Bár kétlem ha párizsis kenyer porcizol reggelire neki abban sok a vitamin.
És érdekes módon, a fiam NEM HÍZOTT el a tápszertől,kis piszkafa, ez szerintem genetika. Több mint másfél éves korában hagytuk el a tápit, végül csak este lefekvés előtt kérte.
Tápszer/tejpép dobozán meg lehet nézni,milyen sok vitamint tartalmaz. Nem értek egyet ,hogy felesleges.
Gondolom a kérdező a korának megfelelőt ad.
Csak győzze az ember anyagilag:o)
szia kérdező!
A tápszer adagolástól "lefelé" szerintem nyugodtan eltérhetsz, max hamarabb lesz éhes a baba, ha egy kanállal hígabbra csinálod nem lesz semmi... ha többet tenne bele valaki, nyilván az nem lenne jó, mert túl tömény lenne, fájhatna a hasa, vagy kipöttyöződhetne a túl sok fehérjétől, stb. De ha hígabb az nem árthat.
A másik, hogy szerintem jól eteted a babát, én is tápit adok az 1 évesnek reggel és este, mellette szopik is. A virsli, kenőmájas, túrórudi, stb. ha lehetne egy életre kerülném el, nemhogy egy 1 éves gyereknél. Én ha csipegetni valót akarok neki adni pl. az uzsonna mellé, akkor az ebéd főzésnél félre tett durum főtt tésztát, zöldséget, jó minőségű sajtot, főtt zabpelyhet, jó minőségű kenyeret kis túróval, ilyesmit szoktam. Olyat amiben tartósítószer van, nem.
Akik a tápszer és a gyártók ellen fújjolnak, olvassák el a dobozokon feltüntetett összetételt, tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, tehéntejből készül, de mégis más mint a színtiszta tehéntej.
Nem hiszem, hogy attól "dundus" a babád, az enyém is issza a tápszert és nem dundi, hanem hosszú baba, magas nagyon, akkor vajon a tápszertől lett magas, talán növekedési hormon van a tápszerben? Szerintem nem, ez alkati.
Még annyit tennék hozzá, hogy az ebédet próbáld úgy alaktani szerintem, hogy többet egyen, éhesebb legyen, a zöldségek, husik az fontos azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!