Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki szerint kell egy 1...

Mindenki szerint kell egy 1 éves babának reggelit és vacsorát adni? Többi lent

Figyelt kérdés

Ő reggelire tápszert iszik, 210et, ezen visszaalszik. Ha felkel nem éhes, így 10kor tízórai van: gyümölcs + joghurt/túró. 14kor ebédel, mostanában nagyon keveset, pár kanállal, de ez elég neki. 17kor uzsizik: joghurt vagy kenyér valamivel, tejberizs/gríz. Utána 20.30kor megint 210 tápszert iszik, ez a vacsora.

Szóval nincs 2 főzelék, este sosem kap laktatóbb kaját. De bőven kibírja reggelig, abszolút nem éhezik meg éjszaka.

Mindenhol azt olvasom, hogy egy 1 éves babának a reggeli és esti tápszer mellett kell hogy kapjon rendes reggelit, vacsorát. De ő így is nagyon jó súlyban van, szinte a levegővételtől is hízik. 75 cm és 10,2 kg ami majdnem soknak mondható.

2012. márc. 14. 20:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, ott a pont! Nem kellene csak azért tápszerezni egy 1 évest mert ez a jól bevett szokás és a legegyszerűbb megoldás, sőt annak sem kell bedőlni, hogy 3 (!?) éves korig ne adjunk tejet a gyereknek, mert akkor mi lesz a tejital stb gyártó cégekkel. Undorító ez az egész iparág. Bocs de ezt ki kellett írjam magamból. A gyernekednek már nem tápszerre van szüksége főétkezésként!
2012. márc. 15. 00:56
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

A lanyom ugyanilyen súlyú, de 5 centivel magasabb, és meg rá is azt mondom, hogy husi baba... Szóval szerintem vissza kellene venni a tapszert. Nem azt mondom, hogy ne adj neki, de ne ennyit. Uzsira valami könnyebb, pl gyümölcs, és vacsira mehetne a kenyér. A lanyom reggel és este tejet kap, de mindig eves után. Reggel közvetlenül reggeli után, kb. 1-1,5 decit iszik meg. Este vacsi és fürdés után kap 250 ml-t.

Szerintem az sem jó, hogy nem eszik rendesen ebédet a kisfiad. Azért nem eszi meg, mert reggel/délelőtt sokat eszik.

2012. márc. 15. 07:01
 13/27 anonim ***** válasza:
50%

A mi étkezésünk így néz ki:

Kisfiam 13 hónapos, 78 cm és 8,5 kg.

Reggeli: fél 7 körül 210-220 ml tápszer vagy hígra elkészített ízesített tejpép.

Tízórai: joghurt-gyümölcs, túró-üveges bébidesszerttel vagy babajoghurttal ízesítve, babapuding (2 doboz), tejbegríz (2 dl tejből).

Ebéd: vagy amit mi eszünk, vagy 220 ml-s üveges bébiétel

Uzsonna: 2 db gyümölcs, alma-körte, alma-banán, körte-banán.

Vacsora: vagy amit mi eszünk (tojásrántotta, virsli), vagy vajas kenyér felvágottal sajttal, kenőmájas.

2012. márc. 15. 09:33
 14/27 anonim ***** válasza:
63%
Ez most komoly? Van aki szerint egy fél virsliben, állományjavítókkal felturbózott kenyérrel több a hasznos tápanyag, mint a tápszerben? Persze, hogy kell mellé más is, de azért azt nem gondolom, hogy a tápszert egyenesen ártalmasnak kell kikiáltani. Virslit, felvágottat és társait két éves korig nem is lehetne adni. A vajas kenyér és társai pedig kétlem, hogy önmagukban fedezik egy ekkora gyerek igényeit. A tejnek nevezett bolti műanyag lötyiről nem is beszélve...
2012. márc. 15. 10:44
 15/27 anonim ***** válasza:
74%

Utolsónak igaza van ...

És köszi a lepontozást!

2012. márc. 15. 12:37
 16/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem akik véres szájjal pontozgatnak lefelé azok úgy érzik, hogy a lepontozással bebizonyítja, hogy igaza van (:

Vicces.

Kérdező!

A kérdés a válaszodra : nem mindenki szerint kell egy évesen kiszorítani a tápszert az életéből.

2012. márc. 15. 13:06
 17/27 A kérdező kommentje:

Húúú, hát jól össze lettem zavarodva, az már tuti...

Továbbra sem tudom, hogy mit és hogyan csináljak :( Nem akarom kiszorítani a tápszert, azzal nem értek egyet, hogy ne kapjon. Talán hajlok afelé, hogy tejre váltsam, mert attól nem hízna annyira és hajnalban azért kell neki valami, amin visszaalhat.

Mennyit adjak neki hajnalban, hogy ha felkel éhes legyen és reggelizzen? Én nem reggelizek sosem, így az enyémből nem tudok adni neki. Jó ha reggelire adom azt, amit tízóraira szoktam? Gyümölcs + túró/joghurt. És az nagy baj, ha a tízórai kimarad, hogy megéhezzen ebédre? Mert ha fél 9-9 körül reggelizik, akkor ott már nincs hely a tízórainak. Későn kelő baba.

És mi lenne jó vacsorára? Mert tuti nem fogok neki még egyszer főzeléket adni, mert az ebéd is elég macera, hogy megegye. 2× tuti nem enne ugyanabból 1 nap. És még 1 dolog van a vacsival. Volt már, hogy az uzsonna kitolódott olyan 18 órára és a tápszert 20kor ette, hányás lett a vége. 2× is volt ilyen eset. Ezért félek a vacsitól, nem akarom a pociját megterhelni. Fogalmam sincs, hogy vacsora után mennyi tápit adjak neki majd, mert ő sajna olyan, hogy nem löki ki a cumit, szinte mindig annyit eszik, amennyi van benne. Ha mégis vacsoráztatom, mennyi tápszert adjak neki lefekvés előtt?

És abban van valami, hogy ami jó egy csecsemőnek, nem jó egy 1 évesnek. Refluxos a babám, pici korától AR tápot iszik, ami 0+ mert abból nincs nagyobbaknak való. Szal még mindig ezt issza 1 évesen is. Az AR tápszert egyébként is laktatóbb elvileg, mert sokkal sűrűbb.

Köszönöm az eddigi válaszokat és remélem még ebben is tudtok segíteni!

2012. márc. 15. 16:42
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
A tápszer is mű,meg a virsli is mű,meg a tej is mű...akkor mit adjak a gyereknek???
2012. márc. 15. 21:11
 19/27 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Ha bevált az eddigi rend, nem KELL változtatnod rajta. Minden gyerek más. Az én Fiam is egy éves, és Ő is csak ebédre eszik főzeléket, meg este kap zabkását anyatejjel, gyümölccsel keverve. Az összes többi tápláléka anyatej, délelőtt, délután szopik. Nem mondom, hogy nem szokott csipegetni ezt-azt, de mennyiséget csak délben eszik és persze a szoptatások alkalmával. Ő most 9500 gramm körül van és 80 cm. Én is azt látom, hogy az ismerős hasonló korú gyerekek sokkal többet, többfélét esznek, de mi azt nem tudnánk követni. Úgyis állandóan változnak, alkalmazkodj a Babád igényeihez.

A tápszer helyett persze adhatsz már tejet, ha akarsz, de nem hiszem, hogy a tej jobb lenne, mint a tápszer - abban legalább kontrollált a vitaminok, ásványi anyagok szintje és nem utolsósorban tudod, hogy friss, hiszen Te készíted el. A tejről ugyanez sajnos nem feltétlenül mondható el.

A Te döntésed, ha jobban szimpatizálsz a tejjel, adj neki azt.

2012. márc. 15. 21:30
 20/27 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk is reggel este tápszer, igaz az esti tápszer előtt még kap sinlacot, almával. Napközben meg gyümölcsök, husik es zöldsegek, zabpehely és egyéb pehelyfélék. Nálunk tejtermék tilos mert tejallergia gyanús.

Én is észrevettem hogy kicsit kevesebbet eszik napközben ezért én a következőt csináltam:

nem csökkentettem le a víz mennyiségét a reggeli tápszerben, továbbra is 210ml körül van, viszont nem rakok bele csak 150 mlnek megfelelő tápszer mennyiséget, így a folyadék bevitel jelentős, kap némi "kaját" is viszont másfél/két óra múlva már újra éhes, és akkor jöhet a gyümi. Nekünk ez nagyon jól bevált. Babám 78cm és 9600gramm.

2012. márc. 15. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!