Hogy javitsak 1 éves kislanyom etvagyan?
1. szabály - éhes gyerek eszik, (álmos gyerek alszik)
2. szabály - minél jobban parázol, annál kevésbé fogja megenni
Az én kislányom étvágya is nagyon hullámzó volt ebben a korban. Ez normális. (Most 27 hónapos)
1. javaslat - bízz a babádban, megoldja. Neked annyi dolgod van, hogy mindig időben legyen ott az étel (tudom, elég pazarló eljárás, de biztonságot ad a gyereknek).
2. javaslat - egyetek együtt, az egész család, de legalább ti ketten, egy asztalnál. Én úgy csinálom most is: egy falat nekem, egy falat lányomnak (ha nem akar enni önállóan).
Kézzel én is etettem - ismerem az száj összeszorít, fej elfordít esetet, rengeteget idegeskedtem emiatt, aztán ráhagytam, letettem a kanalat és kezemmel adtam, úgy elfogadta az ételt.
Fogadd el így a babádat, ő ilyen étkű. Nekem volt olyan időszakom, amikor CSAK kefirt és tejfölt volt hajlandó enni a lányom rendes mennyiségben, minden mást csak pár falatot. Bevásároltam hát sokat ezekből és főztem magamnak finomakat. Aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy a kis csaj kér ebből, abból. Kis rántotta innen, kis fasírt onnan. És egyszer csak elmúlt az étvágytalansága (pontosabban a válogatóssága).
Ne add fel és ne a súlyán parázz, hagyd meg a védőnőt a saját hitében, neki úgy jó. ;)
Szia!
Az én kislányom is rossz evő volt sokáig.
Én eltereltem a figyelmét (Etetőszéket se szerette) adtam a kezébe játékot, kapott 1 másik kanalat a kezébe és próbált ő enni egyedül vagy bohóckodtam neki.
Néha most is nehéz és rossz evő.De ez betudható a frontnak,a fogzásnak,ha álmos vagy csak épp akkor nem ízlik neki amit adni akarsz neki(válogatós,ilyenkor van az amikor az kell neki amit mi eszünk)kíváncsi és azt gondolja az finomabb amit mi eszünk. :)
Sok sikert és tényleg kitartás és semmit ne erőltess,mert akkor csak kényszernek fogja érezni az evést és akkor tuti nem is lesz soha jó evő!!!! :(
Beszéd meg vele,hogy ez finom és csinálj úgy mintha te akkor megeszed ha neki nem kell.Nálunk bevált és kíváncsi lesz rá,hogy ha te megennéd akkor ő is megkóstolja.Vagy még 1 ötlet eszembe jutott.Tegyél oda mellé 1-2 állatfigurát és adjál nekik is a kajcsijából utána neki is " látod kicsim a kis barátaid is esznek veled! Kérsz te is 1 kicsit? Megkóstolod? ....STB.
Remélem valami beválik és tudtam kicsit segíteni. :)
11,5 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!