Meddig használta a babátok a cumit (játszó-alvós)?
Szerintem kell a cumi,a kórházban is ezt ajánlották.Nekem 2 éves a kisfiam és még cumizik(elalváshoz).Nem tudom meddig normális.
De majd a kislányod eldönti,vannak babaék akik nem fogadják el!
Totál gyerekfüggő a dolog. Kisfiam nagyon szerette a cumit, legalábbis elalváshoz mindig kellett neki. Aztán olyan 8 hónapos kora körül azt vettem észre, hogy napok óta érintetlenül hever az ágyban a cumija. Elraktam, és nem is kereste (a hüvelykujját használta utána elalváshoz, saját magától szokott át).
Most 2,5 éves, már semmi nem kell neki. Néha még szopizza az ujját, ha nagyon elbambul, vagy este meseolvasás közben.
Kislányomnál altatáshoz használtuk, de 6 hetes korától kiköpte. Én nem örültem neki, mert onnantól kezdve egy kín volt az altatás.
A fiam is azzal aludt, kb. 1 éves koráig. Éjjel, ha felébredt, akkor csak betoltam a cumit, és aludt is tovább, nagyon jó volt. De 1 évesen kiköpte, onnantól vele is megkínlódtam az altatással.
Szerintem alváshoz hasznos, majd leszokik róla. Viszont én azzal nem értek egyet, hogy nappal is állandóan a szájában legyen.
A fiam családi napközijében 6 gyerek van, és egyedül neki nem lóg a cumi egész nap a szájában. Elég gáz. A gondozónők nem mossák ám meg 5 percenként, pedig azok a cumik már mindenhol jártak...
A nappali használatát korlátozd, amennyire lehet.
Fiamnak kb. 1 hetesen adtunk cumit először. Nagyon sokat használta. Kb. 4 hónapos kora körül, ha elaludt - mindig kivettem a szájából. Kb. 2-3 hét múlva már nem kellett neki. Az ujját sem szopja. 1 éves.
1-2 hete megtaláltuk a régi cumiját, odaadtam neki kíváncsiságból - azt hitte, hogy valami bóvli játékot kapott :) (5 másodpercen belül repült a cumi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!