Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól "kell" 2 lyukú...

Mikortól "kell" 2 lyukú cumisüveg fejet használni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 2 hónapos és tápszeres a fiam. Cumisüvegből eszik a kezdetek óta, eleinte anyatejet most már csak tápszert. Most 120-130 ml-t eszik egy alkalommal, de egy ideje már 20 perc fél óra kell hozzá. Korábban 10 max 15 perc alatt is megkajálta az akkori, igaz kisebb 80-90 ml adagot. Bealszik közben...A mennyiséget sztem mindenképp igényli, mert így sem bír ki 3 órát kaja nélkül, sokszor 2 - 2 és a fél órára már kérne. Éjjel korábban a 4 - 4 és fél óra is meg volt, most 2 napja csak a 3.

Kérdésem: Ha 2 lyukúra váltanánk vajon jobb lenne? Bár néha az 1 lyukúnál is folyik mellé egy kis kaja.

2012. márc. 13. 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Én a tápszert 3-as lyukúval adtam neki, mert AR tápink van.

A sima tápszert 2-essel adtam.

1-essel csak a vízet kapta.

2012. márc. 13. 10:15
 2/5 Bné Kata ***** válasza:
49%
Az én kislányom a kezdetek óta 1 es eszik,ha nem bukos tápszeretek van akkor nem kell 2 es.
2012. márc. 13. 10:23
 3/5 A kérdező kommentje:
HA-s a tápszerünk. És miért eszik ilyen lassan? A tiétek mennyi idő alatt fejezi be?
2012. márc. 13. 10:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Én úgy vettem észre, hogy ha kettőt szívott, egyet nyelt, akkor jó volt neki. Ha már csak 3-4 szívás után nyelt egyet, akkor már váltanom kellett mindig több lyukú cumira.
2012. márc. 13. 12:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk pontosan ugyanez !! volt a helyzet. 20-30perc alatt ette meg a mennyiséget, de kb 20 perc után már össze-vissza mozgattam a cumit a szájában és próbáltam ébren tartani.. Elfáradt szegényke.. Volt eggyel nagyobb lyukú cumink, de azzal 2,5-3 perc alatt !!!! beömlött a tápszer, s persze folyt is orrán-száján... Az 1 lyukú tehát kicsi volt, az eggyel nagyobb, pedig sok.. Úgyhogy hirtelen elgondolásból megpróbáltam kitágítani az addig használt 1 lyukast.. Persze mivel szilikon és rugalmas, magát a lyukat nem lehetett (a villa egyik fokát dugtam át,s forgattam...de hiába..) igy végül a lyuk mellé hegyes késsel beleszúrtam picit, a keletkezett minihasadékon pedig csak akkor jött ki a folyadék, ha a gyerek szívta a cumit. Ugyan ezzel a megoldással picit lerövidült az etetés, de még mindig elváradt, bealudt...

3 hónapos volt, amikor a védőnő javasolta, hogy tegyünk 1 tápszeres kanálkányi pépet a tápszerébe, hogy sűrűcskésebb legyen, s akkor tudjuk használni a nagyobb lyukút és nagy valószínűséggel nem 3 perc lesz az etetés, hanem mondjuk 10. Igy is lett. Nekünk Milumil Milupa HA Start Pro-nk volt akkor még, s ennek a családnak van a HA-rizspépje (vaniliás). A védőnő mondta, hogy ugyan 4 hónapos kortól javallott adni, de 1 kanálkányitól semmi baja sem lesz!!

Nem is volt. Az éjszakák 3-4 óráról 6-8-10-re nőttek.

Utolsó etetés 8-9-kor volt, s aludt reggel 6-7-ig.

hja, és a kajaidő kb 10 perc lett, semmi bealvás.

Mivel ti még 2 hósak vagytok, én nem javasolnám még ezt a megoldást, viszont a cumi pirinyó kiszúrását megpróbálhatod. (feltéve, ha a 2 lyukú nem válik be!)

Aztán, ha 3 hónaposak lesztek, szerintem próbáld ki te is a pépes megoldást. Tartalmasabb is lesz a kajcsi és többet is kifog bírni 2 etetés között.

2012. márc. 14. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!