Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7hós múlt nem szeret enni,...

7hós múlt nem szeret enni, csak szopizik, pedig már 2 hónapja eszik? Kóstoltatom, de jó ha fél üvegnyit megeszik, ha többet véletlen akkor is ugyanúgy szopik.

Figyelt kérdés
Nem tudok egyet se kiváltani mert sír ordít nyugtalan ha az evés után nem cicizhet. Vizet , gyümi levet, teát semmit se iszik meg.Éjjel is 2.5-3 óránként szopik, fáradt vagyok. Napi 8-9szer szopik. Mit csináljak? Hagyjam rá? Meddig lesz ez így? Más babák már 2 szer-3szor mást esznek.
2012. márc. 11. 14:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
83%

Nyugi, akkor sem lesz semmi baja a babádnak (és neked sem) ha még egy éves korában is 90%-ban tejcsit eszik. (Ha a szoptatás annyira rosszat tenne az anyának már régen kihalt volna az emberiség :-)) Étkezést kiváltani, pedig egyáltalán nem muszáj még. A WHO ajánlás szerint 1 éves korig fő tápláléknak az anyatejnek kellene lenni.

Nem minden gyerek eszi sokat ebben a korban. Az én lánykám is 7 hós múlt, mi 6 hónaposan kezdtünk kóstolgatni. Pépet egyáltalán nem hajlandó elfogadni, se boltit, se üvegeset, csak amit ő maga tud a szájába tömködni. Úgyhogy a mai menü reggel egy kis kenyérhaj rágcsálás, délben 3-4 kisebb brokkolirózsa elmajszolgatása volt (ez szerintem még egy negyed bébiételnyi sincs), meg még most fog egy kis banánt enni (inkább szopogatja, le talán egy kanálhegynyi megy). Emellett persze szopizik 624-szer :-)

Próbálj meg napközben lepihenni a gyerkőccel együtt, esetleg néha a párodra bízni egy-egy órára hogy ki tudj kapcsolódni.

2012. márc. 11. 16:21
 22/27 alaszka ***** válasza:
100%
Enyém 9 hónapos, és még most is van hogy kéri a cicit evés után, ha mostanra jutottunk el odáig, hogy kb. 150 g-ot megeszik, sokáig nálunk is ez volt, amit írsz. Semmi baj nincs ezzel, 1 éves korig az anyatejnek kéne lenni a fő tápláléknak! Nem az a cél, hogy kivált mindenáron étkezést, csak ha a baba is hajlik rá.
2012. márc. 11. 17:10
 23/27 anonim ***** válasza:

Ilyen idősen az én fiam is ugyanezt csinálta. Annyi különbséggel, hogy a gyümikből evett meg fél üvegnyit, a zöldségekből semmit. Vizet ivott napi 5 kortyot és sokszor szopizott. 8 hónapos korában fordult a kocka, szinte egyik napról a másikra egyre nagyobb mennyiségeket evett, válogatás nélkül. Persze vannak jobb és rosszabb időszakok, van, mikor a 6 éves tesóját képes kienni, van, hogy alig eszik pár falatot. Most 1 éves, még mindig napi többször szopizik, éjjel alszik végig, max 1-szer kel, persze már eszik (majdnem) mindent. Ha cicizni akar, de nem adok neki, ő is nyűglődik, de olyan cuki, mikor leülök a székbe, ahol szopizni szokott, őt pedig veszem az ölembe, akkor tapsol és vigyorog :))) Ja, cumisüveget sosem fogadta el, lefejt tejjel próbáltuk volna 1-2 alkalommal.

Szerintem ne aggódj, fog ez változni hamarosan, az is lehet, hogy jön a foga, azért szopizik sokszor.

Viszont ha mindenképp le akarod szoktatni, vagy csökkenteni a szopik számát, akkor az tényleg csak sírással fog menni most. Kitartás! A fogyáshoz meg gratula, én sajna nem az a típus vagyok, aki fogy szoptatás alatt. Pedig külön jól jönne :)))

2012. márc. 11. 20:45
 24/27 anonim ***** válasza:
25%
Azért ha 15 kilót fogytál, akkor nem kell mindenáron ezt erőltetni. Nyugodtan hagyd el. Más lenne, ha annyira folyna bőven a tej és vidáman szoptatnád. Azért az egészséged rovására nem mehet, és egyáltalán nem normális hogy örökké fáradt vagy. Így nem is valószínű, hoyg olyan nagy tápértékű az a tej. Nme vagy te pelikán, azért nem avéreddel kell táplálnod! Nyugodtan válaszd el nappalra, mindenki kiegyensúlyozottabb lesz. Nme kell anynit "rinyálni" bocs nem sértésből, csak érzékeltetésül - vedd el, nappal, és kész!
2012. márc. 11. 21:20
 25/27 anonim ***** válasza:
15 kiló nagyon sok, ha sovány vagy, akkor még az orvosoddal is beszélj!Lehet hoyg ő már megtiltaná!
2012. márc. 11. 21:21
 26/27 anonim ***** válasza:

A sinlac allagra olyan mint a tejpepek csak azt hiszem rizs meg szentjanoskenyermag orlemenybol all gluten es tejmentes. Nekunk sulygyarapitas miatt javasoltak mert allitolag nagyon laktato. Ugyanugy kell megcsinalni mint a tejpepet. Finom is natur ize van de olyan edeskes nekem kicsit olyan natur gabonapehelyre hasonlit az ize. Vagy mint a puffasztott rizs csak edeskes.

Nekunk bevalt hizasra is meg alvasra is remelem igy is marad:)

2012. márc. 11. 21:32
 27/27 A kérdező kommentje:

175 cm vagyok 77 kiló voltam (ami azért sok volt) most vagyok 62 ez se kóros, de higgyétek el már nem szép, lóg a bőröm stb:( Nem dől a tejem, sose dőlt, az elején se. Mindig ÉPP elég neki. Hát nem tudom, nehéz kérdés ez, mert egyrészről kitartanék a szopi mellett amíg lehet mert szépen fejlődik végülis, beteg pedig egyszer sem volt még, amikor mindketten a halálunkon voltunk kb. a férjemmel ő akkor se kapta el.

Köszi a sok sok választ!!! Csak megpróbálkoznék legalább nappal egy szopit leváltani...

2012. márc. 11. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!