7hós múlt nem szeret enni, csak szopizik, pedig már 2 hónapja eszik? Kóstoltatom, de jó ha fél üvegnyit megeszik, ha többet véletlen akkor is ugyanúgy szopik.
Nyugi, akkor sem lesz semmi baja a babádnak (és neked sem) ha még egy éves korában is 90%-ban tejcsit eszik. (Ha a szoptatás annyira rosszat tenne az anyának már régen kihalt volna az emberiség :-)) Étkezést kiváltani, pedig egyáltalán nem muszáj még. A WHO ajánlás szerint 1 éves korig fő tápláléknak az anyatejnek kellene lenni.
Nem minden gyerek eszi sokat ebben a korban. Az én lánykám is 7 hós múlt, mi 6 hónaposan kezdtünk kóstolgatni. Pépet egyáltalán nem hajlandó elfogadni, se boltit, se üvegeset, csak amit ő maga tud a szájába tömködni. Úgyhogy a mai menü reggel egy kis kenyérhaj rágcsálás, délben 3-4 kisebb brokkolirózsa elmajszolgatása volt (ez szerintem még egy negyed bébiételnyi sincs), meg még most fog egy kis banánt enni (inkább szopogatja, le talán egy kanálhegynyi megy). Emellett persze szopizik 624-szer :-)
Próbálj meg napközben lepihenni a gyerkőccel együtt, esetleg néha a párodra bízni egy-egy órára hogy ki tudj kapcsolódni.
Ilyen idősen az én fiam is ugyanezt csinálta. Annyi különbséggel, hogy a gyümikből evett meg fél üvegnyit, a zöldségekből semmit. Vizet ivott napi 5 kortyot és sokszor szopizott. 8 hónapos korában fordult a kocka, szinte egyik napról a másikra egyre nagyobb mennyiségeket evett, válogatás nélkül. Persze vannak jobb és rosszabb időszakok, van, mikor a 6 éves tesóját képes kienni, van, hogy alig eszik pár falatot. Most 1 éves, még mindig napi többször szopizik, éjjel alszik végig, max 1-szer kel, persze már eszik (majdnem) mindent. Ha cicizni akar, de nem adok neki, ő is nyűglődik, de olyan cuki, mikor leülök a székbe, ahol szopizni szokott, őt pedig veszem az ölembe, akkor tapsol és vigyorog :))) Ja, cumisüveget sosem fogadta el, lefejt tejjel próbáltuk volna 1-2 alkalommal.
Szerintem ne aggódj, fog ez változni hamarosan, az is lehet, hogy jön a foga, azért szopizik sokszor.
Viszont ha mindenképp le akarod szoktatni, vagy csökkenteni a szopik számát, akkor az tényleg csak sírással fog menni most. Kitartás! A fogyáshoz meg gratula, én sajna nem az a típus vagyok, aki fogy szoptatás alatt. Pedig külön jól jönne :)))
A sinlac allagra olyan mint a tejpepek csak azt hiszem rizs meg szentjanoskenyermag orlemenybol all gluten es tejmentes. Nekunk sulygyarapitas miatt javasoltak mert allitolag nagyon laktato. Ugyanugy kell megcsinalni mint a tejpepet. Finom is natur ize van de olyan edeskes nekem kicsit olyan natur gabonapehelyre hasonlit az ize. Vagy mint a puffasztott rizs csak edeskes.
Nekunk bevalt hizasra is meg alvasra is remelem igy is marad:)
175 cm vagyok 77 kiló voltam (ami azért sok volt) most vagyok 62 ez se kóros, de higgyétek el már nem szép, lóg a bőröm stb:( Nem dől a tejem, sose dőlt, az elején se. Mindig ÉPP elég neki. Hát nem tudom, nehéz kérdés ez, mert egyrészről kitartanék a szopi mellett amíg lehet mert szépen fejlődik végülis, beteg pedig egyszer sem volt még, amikor mindketten a halálunkon voltunk kb. a férjemmel ő akkor se kapta el.
Köszi a sok sok választ!!! Csak megpróbálkoznék legalább nappal egy szopit leváltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!