7hós múlt nem szeret enni, csak szopizik, pedig már 2 hónapja eszik? Kóstoltatom, de jó ha fél üvegnyit megeszik, ha többet véletlen akkor is ugyanúgy szopik.
Hat nem tudom egyes kerdeseknel azt irjak nehogy hagyd sirni maskor meg azt hogy csak hagyd nyugodtan... szerintem nem szabad hagyni 3 orat sirni.
Az en kisfiam 6 honapos ugyanaz van mint nalad sokszor eszik keveset csak cicibol hajlando enni se tea se viz se tapszer... Mi meg csak ket hete kostolunk en nem siettetem eddig csak delelotti gyumi van azutan nem ker egybol cicit de kb egy ora mulva igen. O sem eszik tobbet 50-80 gr-nal. Nekem is az ejszakai keles volt a bajom hulla faradt voltam mert 4-5 szor is kelt. A vedono, javasolta, hogy este vacsora elott (ami nekunk ugy van hogy furdes es vacsi szoval furdes elott szoktam) adjak neki sinlac pepet, kb 100gr-ot es furdes utan a szokasos szopi. Hat nem eszi meg ebbol sem a szaz gr-ot 3 napja kapja igy, de azota csodak csodajara, csak 1x kel ejjel azt meg ki lehet birni. azt mondta gyumibe is rakhatok neki hogy laktatobb legyen( mondjuk nekunk sulygyarapodassal is van gondunk) most hogy ki tudom pihenni magam ejjel nem stresszelek annyit a nappali szopikon, es kezd rendbejonni a rendszeresseg is.
Reggel kelunk 7-8kozott egybol szopizik. 10korul kap gyumitkb 50-80gr-ot kb fel ora mulba kicsit cicizik es alszik. Ebredes utan megint cicizes kb 3 ora korul alszik el megint. Felkel utana megint szopi. Ez 5-6 ora koze esik. Aztan a sinlacot fel het korul kapja, 7 kor furdes mire az esti szopi jon kn fel 8 van. Elalszik 8 korul itt van hogy tobbszor is cicizik elozte mert meg nezeget jatszik velem az agyban. Es hajnali fel 5 kor kel megint enni. Ez igy is napi 7 eves de mindig jobb mint au eddigi 10-11,
Nem olvastam végig mindenkit, de megértelek.
És a fél üveg, az már jó! :o)
Nekem az egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig SEMMIT nem fogadott el, a kanalat kilökte, bármit adtam neki. 68-al szültem meg és 48-ra fogytam. Ööö.
Aztán egyszer csak fordult a kocka, és enni kezdett, mint a gép, de a napi 8-10 szopiról nem mondott le, 20 hónapos korában elválasztottam, mert én is kimerültnek éreztem magam. Addig az éjszakázásról sem tudtam leszoktatni. Éjjel csak a cici segített, semmi más. 2-3-4x is.
A másik gyerekem nekem is teljesen máshogy "működött". Hidd el, normális!
Akkor én is azt hittem, sose lesz vége, de vége lett! :o)
Őszintén mondom, nagyon meg vagyok lepődve!!! Itt én még sose olvastam olyat hogy 1. hagyjuk sírni hiszen nincsen ház babasírás nélkül 2. hogy szoktassam le a ciciről 3. hogy adjak tej helyett tápszert ha van tejem 4.hogy éjjel se szoptassam. Én eddig ezeknek mindenhol az ellenkezőjét hallottam!!! Akkor más hogy csinálja?? Úgy hogy más baba átlagos csecsemő és imád enni így egy idő után nem kéri a cicit??
A nyűglődést nem úgy értem hogy kicsit szenved és én nem bírom hallgatni hanem kifejezetten nyűgös nem alszik, pedig nagyon fáradt (nem cicin altatom!!) ordít sír kiabál és szenved felváltva.
na folyt. mert előbb elment véletlenül szóval nem egyfolytában eszik. lehet rosszul fogalmaztam. 3 óránként eszik! Rám fért a fogyás egyébként csak énszerintem vagyok energia szempontból zéró szinten..:(
Tegnap délután nem adtam neki már cicit hanem 3 órát kint voltunk mert ott jobban kihúzzuk az időt, bejöttünk gondoltam adok neki tejpépet fürcsi előtt aztán majd fürdés után szopi és hátha alszik jobban. A tejpépből (4 órát nem evett előtte!) 5 azaz 5 kanált evett majd ordított.
Elvittem fürödni végigordította, próbáltam neki tápszert adni de nem is tudja mit kell kezdeni a cumisüveggel...végül megszoptattam hiszen már 5 órája nem ivott nem evett...
meddig kéne várjak ahhoz hogy elfogadjon mást?
Addig, amíg a babád megérik rá, hogy elfogadjon. Mint írtam, 7,5 hónapig SEMMI nem kellett neki, csak a cici. És hallottam már 8 hónapos babáról is, aki csak szopizni akart.
Ne siettesd!
Egész életében enni fog, akkor most az a pár hét vagy hónap ide-vagy oda nem oszt nem szoroz. Ha rendben fejlődik, akkor meg pláne nem.
Rendben fejlődik, átlagos baba.71 cm, 8 kiló. Igazából egyrészt csodálkozom hogy más babák mint írtam simán esznek már a tápszeresek főképp de az anyatejesek is ( az ismerősök barátnők között) egy ilyennel se tALÁLKOZTam még hogy nem enne a baba. És gondoltam én rontok el valamit, de nem tudok róla hogy más hagyná sírni vagy ilyesmi technikával leszoktatná a szopiról.Egyszerűen nem kéri már evés után a cicit a babájuk.
A védőnő meg az orvos volt még kérdés, hát igazából csak örülnek hogy szoptatok ennyi. Meg hogy igen, próbálkozzak, kóstoltassam, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!