Fél éves babával tragikus a fürdetés, gondoltam egy ideig csak minden második nap fürdetném, mit szóltok hozzá?
Figyelt kérdés
Már mindent kipróbáltam, játék, meleg, evés közvetlen fürdés után, stb stb, most erre jutottam, egy egy estét kihagynék...2012. márc. 11. 12:06
1/8 anonim válasza:
Hogyan tartod őt fürdetésnél? Mert amikor én a fiamat hanyatt fekve fürdettem, mindig üvöltött. Azután hasra fektettem őt a kezemben, és abba maradt a sírás.
2/8 anonim válasza:
Szerintem a legtöbben a rutin miatt szeretnek mindennap fürdetni, egyébként nem kellene. Ha a pelus alatti részt jól megmosod minden este, plusz kezek, arc akkor szerintem nem gond.
De próbálj ki más technikákat, ahogy az előttem lévő is írta, próbáld meg hasra tenni, vagy biztonsági babamosdatóba (nem tudom mi a hivatalos neve), akkor nem kell fognod őt és tudsz vele játszani.
3/8 anonim válasza:
Nálunk hetekig tartott, mire rá jöttünk, hogy a 37 fokos víz túl meleg a fiamnak. Ő inkább a 35-36 fokosat szerette. Szépen lassan a lábait tettük be a vízbe, és kézzel lögyböltük fel rá a vizet, majd betettük a kádba.
4/8 anonim válasza:
Szia! Nyugati országokban nem is divat a mindennapos fürdés, így nem történik semmi baj, ha kimarad minden második nap nálatok.
6/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam hason is és hidegebb, melegebb vízzel is, megpróbálom a 2 naponta fürdetést, már csak ez maradt.
2012. márc. 11. 15:25
7/8 anonim válasza:
Eddig nem volt tragikus a fürdetés? Mert ha nem, akkor valószínűleg történt valami, ami miatt megváltozott. Az én fiam szintén fél éves kora után kezdte, hogy sírás volt a fürdetés, aztán rájöttünk, hogy nem akar fekve fürdeni, csak ülve. Mondjuk ő már 6 és fél hónaposan stabilan ült egyedül. Eddig ahogy a legtöbb választ olvastam, mindenki azt javasolta, hogy inkább ne fürdesd, meg csak ritkábban, mosd a hajlatokat, meg popsit, meg ilyenek. És most lehet lepontozni, de kérdezem én, hogy ezek a szülők szintén minden másnap fürdenek, meg csak a hajlatokat mossák meg, mert egyes helyeken az a szokás? Jézusom, milyen világban élünk? Egy kisgyerek is ugyanúgy izzad, termel váladékot a teste, lebüfizi magát, vagy leeszi magát. Ez nem mindennapi rituálé. Ez egy magára adó, higiéniás embernél teljesen természetes dolog. Inkább az okot kellene megkeresni, ami miatt nem szeret fürdeni a gyerek, mint inkább nem megfürdetni. Egyébként attól mivel lesz jobb, ha minden másnap fürdeted? Attól majd megszereti? Vagy inkább csak minden másnap kínlódsz vele? Még a mai napig is van, hogy bizonyos napokon nehéz a fürdetés a kisfiamnál, de annak oka van. Fáradt, jön a foga, front van, esetleg ő még játszott volna, vagy már nagyon éhes és ezekhez hasonló. Inkább keressétek meg az okot, vagy valamilyen módon szerettessétek meg vele a fürdetést, de azt ne tedd meg, hogy csak azért, mert nyűglődik, nem fürdeted. És ha nagyobb lesz, 1 éves, 2 éves és megtörténik a tragikus fürdetés, akkor sem fürdeted, mert valahol nem szokás minden nap fürdetni?
8/8 anonim válasza:
És elnézést a durvább hangnemért, nem a kérdezőnek szólt, hanem inkább a felháborodásomat fejezi ki azok iránt, akik még megerősítik őt az "inkább ne fürdessünk minden nap" gondolatában. Az én anyukámnak például baromi nehéz dolga volt velem kislány koromban, mert végig üvöltöttem a hajmosást, mert utáltam hajat mosni, de ettől még anyukám megmosta a hajamat. És valószínűleg velem is voltak nehéz pillanatai fürdetéskor, de attól még minden nap megfürdetett és arra tanított, hogy tisztálkodni kell és nem azért mert rituálé, vagy szokás, hanem hogy ne legyünk piszkosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!