Kinek hány hónapos korban jött el az egyszeri napközbeni alvás ideje, illetve mik voltak a jelei, hogy felesleges a babára ráerőltetni a 2x-i alvást?
Figyelt kérdés
Lányom még nincs 9 hónapos, de folyamatosan nyűglődünk a napközbeni alvással, ami így is csak 2x 45-60 perc körül van. Mivel estére már nagyon nyűgös szokott lenni eldöntöttem, hogy előbb rakom le, és hagyom reggel aludni amíg tud. Így mostanában akár 11 órát is képes volt aludni, reggel 8-ig. Azonban most már volt, hogy majdnem délig nem tudtam letenni, pedig folyamatosan ásítozott. Igazából nekem a hosszú éjszakai alvás is azért nem jön be, mert rossz evő a gyerek, és így is alig fér bele 5x-i étkezés a napba, mert lassan éhezik meg. Mit tanácsoltok, illetve mi a tapasztalatatok ezzel kapcsolatban?2009. jún. 10. 12:14
1/4 anonim válasza:
Kb 10 hónapos korától csak egyszer alszik. Hiába tettem le aludni, nem akart, csak ordított. Ez volt a jele. Egyébként nem túl jó szerintem, mert egész nap nyűgös. A védőnő szerint még kéne kétszer altatni. De nekem nem megy. Ha elmegyünk autóval, akkor ott elalszik, de egyébként nem.
2/4 anonim válasza:
Nekem egészen 15 hós koráig kétszer aludt nappal.Próbáltam én is korábban átszoktatni az egyszeri alvásra,de akkor nyűgös volt szinte egész nap.Aztán egyszer csak nem akart elaludni délelőtt semmi pénzért,és akkor tértünk át az egyszeri alvásra,de nekünk egész eddig kihúzódott.(mármint 15 hónaposig)
3/4 anonim válasza:
Az én 10 hónapos gyöngyöm is egy hete nem hajlandó, csak 1X aludni. Estére meg persze annyira nyűgös, hogy nyiklik-nyaklik...
Mi lenne, ha csak 4X adnál enni a picidnek? Szerintem ne ragaszkodj ennyire az 5X-i étkezéshez, főleg, ha egyébként szépen fejlődik. Mit jelent az, hogy rossz evő? Keveset eszik?
4/4 A kérdező kommentje:
Reggel, este 200 ml körül iszik tápit, tízórai vagy két kis barack, vagy egy banán. Ebéd (2 körül) most már kb. 150 ml húsos főzelék, az uzsi a legkisebb adag, pedig 4 órával az ebéd után kapja kb. 100 ml tejpép. Ő hónapokig nem hízott, ezért kellett többször etetni, most látok valami áttörést az étvágyában, hogy felállt, s lépeget, talán kell neki az energia. Amúgy a napi egy alvást elég kevésnek tartom, habár 2x-re is csak max 2 órát alszik.
2009. jún. 10. 16:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!