Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Herpesz van a számon? (többi...

Herpesz van a számon? (többi lent)

Figyelt kérdés
Most vettem észre, hogy az bizony herpesz, nem kirepedés:( puszilgattam a kisbabámat, nem lesz baja?
2012. márc. 10. 14:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Az a folyadék fertőz, ami a kis hólyagokban van. Ha csak a feje búbját pusziltad meg és nincs még hólyagos fázisban, akkor elviekben nem lesz baja. De vigyázz nagyon, mert ha hajlamos rá és elkapja tőled, egy életen át benne marad a herpeszvírus. Nekem is ez a parám, mert nekem is szokott lenni :(
2012. márc. 10. 14:50
 2/9 A kérdező kommentje:
akkor ez nem befolyásolja, hogy cicizik még? szoptathatok így? köszönöm a gyors válaszod:)
2012. márc. 10. 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is hajlamos vagyok a herpeszre (bár az utóbbi időben szerencsére elkerült)

2 gyerekem van, de egyik sem kapta el tőlem. Szoptattam őket, sőt volt, hogy kaptak puszit, persze ilyenkor az ember nem nagyon szívesen puszilgat senkit.

2012. márc. 10. 14:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Nyugodtan szoptass, de nagyon nagyon figyelj oda a higiéniára! Moss gyakrabban kezet, ne érj a szádhoz, legyen saját bögréd, kanalad..., ami még véletlenül sem kerülhet a Kicsi szájába (nem tudom mekkora a Babád! Ha még pici, akkor ez stornózva). És NE puszilgasd! Nagyon nagyon nehéz megállni, de a kicsiknél nem csak azt okozza, hogy belekerül a szervezetébe a herpesz vírus, hanem akár az idegrendszert is megtámadhatja! Szóval fokozott óvatosság és nem lesz semmi baj! Az én Lányom 16 hós, 2* volt herpeszem, mióta megszületett és nem kapta el!
2012. márc. 10. 15:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Én nagyon hajlamos vagyok a herpeszre, sokszor volt ez alatt a 14 hónap alatt, mióta megszületett a gyerekem, de lekopogom, még egyszer sem kapta el! Pedig sokszor véletlenül oda kap a kis kezével (utána egyszerre mosom le neki a kis kezét)! Nehéz megállni, de amíg nem múlik el, nem adok neki puszit, nehogy elkapja! Én ha már sebes fázisban van, akkor sem merek neki puszit adni, pedig állítólag akkor már nem fertőz!
2012. márc. 10. 16:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem és a férjemnek sose volt még herpeszünk, a kisfiunk mégis elkapott egy nagyon ronda herpeszfertőzést, kórházban is voltunk vele, intravénásan kapta a gyógyszert, úgyhogy mi már tudjuk, a herpesz nem játék.

Nekünk azt mondták, hogy a pörkök is fertőzőek, úgyhogy azzal is vigyázni kell.

És tényleg hajlam kérdése, mert én 15 napot voltam a gyerekkel úgy, hogy abból kb.7-et szorosan összebújva töltöttünk, én kentem, mostam a fertőtlenítővel, aludtam vele, reggelente nem győztem leszedni magamról a leszáradt pörköket, és semmi bajom nem lett, az egyik nővérnek pedig, aki hajlamos a herpeszre, herpesze lett, pedig csak egyszer nyúlt a gyerekhez kesztyű nélkül.

2012. márc. 10. 17:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok! Szerintem igazad van utolsó, hogy a pörkök is fertőznek! Sőt, szerintem ha valaki hajlamos a herpeszre, akkor még úgy is fertőz, mielőtt kijönne az emberen! Mivel van lappangási ideje! Én többek közt ezért nem nyaltam le soha sem a cumiját a gyereknek (sok szülő ezt teszi), meg nem nyalom le a kanalát, stb.! Ki tudja, mikor bujkál az emberben! Én mivel én hajlamos vagyok a herpeszre, volt olyan, hogy kolléganőm bele ivott a poharamba, és én nem tudtam róla, és másnapra kijött kolléganőm herpesze, rá egy napra meg nekem! AKkor mondta, hogy előtte véletlen ivott a poharamból! Fehér-fehér, csak a figura más, és össze tévesztette a poharakat! Úgyhogy én tudom, milyen kellemetlen dolog a herpesz, ezért is vagyok én nagyon elővigyázatos a babámmal!
2012. márc. 10. 19:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sose volt herpeszem, de mióta megszületett a kislányom 4 hónapja, már kétszer is volt. Nem tudom mi lehet az oka. Természetesen nem puszilgatom, és megpróbálom elkerülni, hogy a számhoz kapjon.
2012. márc. 10. 19:45
 9/9 anonim ***** válasza:
A herpesz elkerülésére érdemes az immunrendszert erősíteni, ha meg ki akar jönni, vagy már kijött, akkor aloés ajakápolóval kezelni.Nagyon jó hatással van rá.
2012. márc. 10. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!