Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez normális? Nem kéne neki...

Ez normális? Nem kéne neki gyógyszer?

Figyelt kérdés

Kislányom (14 hónapos)február közepén beteg lett.Belázasodott, ment a hasa.A dokinéni szerint kicsit piros volt a torka és duzzadt az ínye a rágófogak miatt.Adjak neki Calcimuscot,Nurofent, írt fel lázcsillapító kúpot is pluszba.Szívjam az orrát stb.Akkor köhögött is a kislány, arra semmit nem mondott.

A hónap végén kapott 2 szurit(agyhártyagyulladás-menjugate és a kullancs elleni encepur-t).Nem volt semmi gond.

Most tegnapelőtt megint belázasodott, 39,2 volt a láza levonva.Megy a hasa, folyik az orra, köhög hurutosan.A dokinéni szerint megint csak a foga, de most adjak neki probiotikumot is, ha nagyon megy a hasa és nagyon büdös a pelus tartalma (jelzem tényleg az, ilyen még életében nem volt).

Enni alig akar, még pépeset sem.Tegnap még megette a kukorica pufit, ma egy joghurtot alig tudtam beletukmálni, reggel a tejet sem itta meg, tegnap este nem vacsorázott, bealudt fürdés előtt, hát békénhagytam.

Adom neki a Norufent, szükség esetén a kúpot, kapja a Lactiv baby-t és a Calcimuscot és Chamomillát a fogára illetve Dentinoxot.

Erre most ebéd után sugárban lehányt.Na ilyen sem volt még.Van egy rokon kisgyerek, szerintem egymástól pingpongozzák el a betegséget, mert egyszer ő beteg aztán meg a lányom.

Nem kellett volna felírnia mégis valami antibiotikumot a dokinéninek?

Normális, ha napokig 38,5 és 39,2 között ingadozik a láza?

Lehet ez tényleg csak a foga miatt?

Mit adjak neki enni?A ti babátok mit evett ilyenkor?

Tapasztalatokat várnék elsősorban és ha nem javul megyünk hétfőn megint az orvoshoz, bár remélem, hogy nem lesz rá szükség!

2012. márc. 10. 13:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez tuti nem a foga. Járvány van. Épp ma voltam ügyeleten a kisfiammal, láz, köhögés, torok gyulladás.Több kisgyerek is volt ott ilyen tünetekkel. Antib-ot és más gyógyszereket kapott. A tiednek meg még a hasa is megy,meg hány.. Vidd el ügyeletre,ha tudod!!
2012. márc. 10. 14:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja és a fiamnak is magas láza van, 39.5-ig ment föl.
2012. márc. 10. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:

èn küldföldön élek nálunk a doki pont ilyen. ès én örülök ennek.

habár ö nem fogja a fogára hanem vírus fertözés. Ha eleget iszik akkor 3 napig normális.

Semmi tejes dolgot ne addj neki, inkább fötkrumplit, fehérkenyeret, zsemlét, rompit(azon van só), rizst.

ha eszik még tejalapu dolgot, pl anyatej tápszer, most azt is vond meg de lehet kapni hányásra, hasmenésre tápszert. Azt adjál neki, németül Heilnahrung, otthon is lehet kapni, milumilnek tuti van. (müllernek kell lennie)

Ez tuti nem a fog, mert fogtol semmi de semmi baj nem lehet fogfájdalman kívül. habár a fogzás gyengíti az immunrendszert, így többmindent elkaphat, ezért is kíséri a fogzást gyakran vírus fertözés, de maga a tüneteket vírus okozza.

ha nem tudsz neki inni adni, akkor vidd el ügyeletre, ha iszik rendesen akkor én még várnék.

2012. márc. 10. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez biztos nem csak a foga! Az nem okoz extrém magas lázat egymagában, max 38, 1-2 tized fok, ennél magasabb már valamilyen vírus, vagy baci okoz. A foga is közre játszik, de van ott valami más is. Szerintem is vidd el orvoshoz. És még annyi, hogy a mi orvosunk azt javasolta, ha megy a gyerek hasa, ne adjak neki tejet, tejterméket, mert az még csinálja neki pluszba a hasmenést.
2012. márc. 10. 15:44
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ma délben evett 3 falatnyi bébiételt, mert semmi keményet nem hajlandó enni, gondoltam majd a pépeset....de nem.

Aztán ki is hányta egy órával később.Akkor elmentünk az ügyeletre, ott sem adtak semmilyen gyógyszert, azt mondták vírus és, hogy holnap vigyük el a gyerekorvoshoz.

Pedig ma reggelre még kiütései is lettek a hasán, mellkasán és a fejbőrén.Gondoltam a láz miatt, de reggel csak hőemelkedése volt, meg egész nap nem volt lázas.A doki szerint a vírustól.Mondtam, hogy kihányta a kaját, erre írt fel hányás elleni kúpot.Egész délután aludt, aztán megevett egy pohár joghurtot (fogalmam sem volt, hogy tejterméket nem szabad), majd ivott rá.Tökre örültem, hogy legalább ennyit evett, de fél óra múlva ez is sugárban jött ki belőle.Szegényben utána már az innivaló sem maradtmeg, így most fürdéskor kapott egy kúpot a hányásra és most alszik.Holnap doki és ha nem ír fel neki valamit akkor ráborítom az asztalt (jelképesen szólva, mert amúgy nagyon aranyos a dokinénink).

Az nem állapot, hogy már a folyadék sem marad meg benne!

Köszi a válaszokat, majd megírom, ha kíváncsiak vagytok, hogy mi volt az orvosnál!

2012. márc. 11. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Én kíváncsi vagyok.

A fiam most lett beteg. Magas láz, köhögés, taknyosság. Szombat éjjel jött ki rajta a betegség. Adtam neki Nurofent, de állandóan vissza megy a láza. Ma felhívtam a dokit és ellátott mindenféle tanáccsal. Mit adjak neki, stb. Mondta, hogy a magas láz kb 3 napig megmarad, de a nagyon magasat csillapítsam. Nálunk is vírus van. Mást nem is kell csinálni, nem kap semmi más gyógyszert.

2012. márc. 12. 08:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Ma aztmondta a dokinéni, hogy 3 napos lázas vírus van.Mert ugye vasárnap óta nincs neki láza.A kiütések elszaporodtak amíg a váróban ültünk, mire beértünk a rendelőbek, a gyerek teste egy az egyben vörös volt.A dokinéni szerint is vírus, nem csak a foga.Mondtam, hogy sugárban hány ki mindent a gyerek.Ő is a kúpot javasolta, majd, hogy fél, egy órával később kanalanként itassam vele amit szeret, de csak hidegen.

Ha elfogadja a kaját, akkor mehet 2-3 kanálnyi répa, banán, krumpli vagy alampüré.Banánt adtam neki 3 kanállal, ivott is szépen és nem hányta ki hálistennek.Viszont nagyon bágyadt még mindig, gondolom erőtlen szegény a kaja megvonás miatt.Délelőtt aludt 2,5 órát, 2 órát volt ébren, most megint alszik.

Ha felébredt, megpróbálom a répapürét, az is fogja a hasát, de ma hasmenése is csak egyszer volt, remélem, már nem lesz neki.

Azért meglepődtem, hogy erre sem írt fel semmi gyógyszert a doki, és a hányást furcsállta is.Normaflore-t kell adnom a lányomnak, hogy helyre jöjjön a bélflórája.Remélem hamarosan megint az az életvidám, örökmozgó, folyton mosolygó baba lesz, mert szegénykémet annyira nem szeretem így látni!

2012. márc. 12. 15:00
 8/8 anonim ***** válasza:
4. vagyok, mielőbbi gyógyulást kívánok.:)
2012. márc. 12. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!