Ti hogyan csináljátok? Hogyan alakítsam az időpontot?
Másfél éves kisfiam reggel 8 körül reggelizik, fél 11 körül tízórai, majd dél körül alszik, utána ebédel. Szeretném megfordítani a sorrendet (ebéd-alvás), de a tízórai sem szeretném kihagyni. Ötletek? Tanácsok?
köszönöm
Ha mindenképpen ragaszkodsz a tízóraihoz, akkor csináld úgy, ahogy a második válaszol írta.
De szerintem ebben az esetben felesleges tízórait adni neki, hiszen ebédig akkor csak 4 óra telik el.
Az én fiam sosem tízóraizott.
Másfél évesen reggel 8-fél 9 körül reggeliztünk, 3/4 12-kor ebéd és alvás.
Az én fiam is 8 körül reggelizik, de fél 10-10 körül tízóraizik. Akkor csak valami gyümölcsöt kap, vagy babapiskótát. 12-re így már megéhezik, tehát tud rendesen ebédelni és utána aludni.
Szerintem is vedd előrébb a tízórait, és valami kevésbé laktatót adj neki akkor.
1,5 évesen nálunk is így volt. Délben már annyira álmos volt, hogy nem bírt ebédelni, így du. 3-kor volt ebéd. Elég sokáig így volt, kb 2 éves koráig, bár ez engem nem zavart.
Utána cseréltünk, délben volt ebéd, és csak fél 1-től alvás, akkor már fenn bírt maradni tovább is, de 8-9 között volt reggeli, egyszerűen nem bírt tízóraizni, nem volt éhes. Az úgy elég sok, hogy 8 reggeli, 10 tízórai, 12 ebéd. A mai napig nem tízóraizik, most 3 éves, reggeli van és ebéd, ezután uzsi és vacsi, bár ez is sokszor összeér (nem valami jóevő gyerek).
Szerintem annyira nem kell ragaszkodni most a módosításokhoz, ha ez így bejön nektek. Persze ha készültök bölcsire, az más, de egyébként szerintem jó ez így. Vagy hagyd el a tízórait, más megoldást nálatok most nem látok.
huh,de jó alvó gyerekek vannak itt...:)
17 hónapos fiam 5-6 között kel,7-re általában túl vagyunk a reggelin.Így 9-10 között van tízórai,gyümölcs,keksz, majd fél12 körül ebéd.
Én vagy elhagynám a tízórai(nem lesz tőle semmi baj, délután is ehet gyümölcsöt)vagy tényleg keveset adnék és csak gyümölcsöt, mivel ez nem telíti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!