15 hónapos korban a babátok mond (ott) már szavakat/szótöredékeket?
Pár szót mond.Mama,anya,apa,vau-vau,papa,tá(tea),ham,oda.Régen mondta hogy pá-pá,lámpa,de ezeket egy jó ideje elhagyta.
16hós.
A te babád?
Nálunk is mondogat dolgokat (apa, papa, mama, olló :), toll, hápi, vau, az anyát mondjuk esze ágában sincs) meg sok szónak az első vagy az utolsó szótagját.
Csak gondoltam megérdeklődöm hogy mások hogy állnak. Annyira örülnék ha már anyázna. Apa már hónapok óta van. Pedig egyformán szeret minket. Nem veszünk észre apásságot, vagy anyásságot.
Most múlt pár napja 16 hós a fiam, de viszonylag sokat beszél. Mama, papa, anya, apa, baba, lámpa, pumpa, pompon, tea, tej, hoppá, ott, toll, cica, néni, aztán vannak aztán vannak az állathangok (kb. 10-12), meg azok a szavak, aminek csak az első szótagját mondja. Ezek közül már nagyon sokat mondott egy hónappal ezelőtt is, az újdonságnak inkább a kezdőszótagok számítanak.
És a Te babád beszélget már?
15,5 hónapos a lányom kb 15 szót mond, és a többinek az elejét, mandarin pl. ma, banán ba.
Ismerős kisfiú, egyidősek, modnatokban beszél: gyere enni, gyere inni stb..
Nagyo változó a fejlődésük.
Az "anya" nagyon nehéz szó!
A kisfiamnak is én voltam az utolsó: apa, mama, papa, Anna (ő a tesóm), néni (a boltban a pénztárosok)... és végül anya... Jó tudni ki a fontos :)
A lányom most 16 hónapos: baba, autó, vau, apa, csüccs, hamm, oda, kuka... Anya természetesen sehol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!