10 hó körüli babátok miket eszik ebédre?
Az én nagylányom sem volt soha nagyétkű. Reggelire és vacsira kenyeret kapott,kenőmájassal,párizsival,virslivel,kenhető sajttal...
Ebédre azt a levest ette,amit mi is ettünk (gyengéden fűszerezve megfőztem,majd kiszedtem amit Neki szántam,azt törtem kisebb darabokra-ekkor már 4 foga volt,szépen rágott. Amit mi ettünk levest pedig ezután fűszereztem meg.) Tízórait nem kért,uzsira pedig gyümölcsöt,vagy tejpépet.
Üdv:3 lányos
Reggeli: tápszer
Tízórai: alma kekszel,vagy banán összetörve,néha egy-egy üveges kaja.Szezonális gyümölcsök
Ebéd:mostanában egyre ritkábban kap üvegeset,és próbálok olyat főzni amiből ő is ehet,vagy kivenni az ő részét külön,és nem olyan fűszeresre.Virslit főtt krumplival,sajtos-tejfölös krumpli,spagetti,zöldségleves,húsleves májjal,krumplileves,bababarát rakott krumpli-ezeket nagyon szereti
Uzsi: vagy 2 babajoghurt,vagy két krémtúró,vagy tejpép,vagy vajas kenyér,erre mehet sajt,felvágott,kémsajt,sonka,főtt tojássárgája ki-mit szeret.
Vacsi.tápszer
Tapasztald ki miket szeret enni.Ha szereti és elfogadja,ő kapjon vacsira főzeléket.Rokonom 10 hónapos lánya a tápszert nem fogadja már el.Ilyen is van!
Szia!
10 hós kislányom eléggé szeret enni, de pl. tápszert egy hónapja nem iszik. A sima tejet sem kéri. Így néz ki a mi kajálásunk:
- reggeli: 100 g babajoghurt + 100 g gyümölcs, néha még egy gyümölcsöt ki kell nyitni
- ebéd: azt eszi, amit főzök, pl. zöldségleves (sok krumplival, csirkekrémlevest, krumplipürét sonkával és sajttal, borsófőzelék, ilyesmiket (mindenbe a lehető legtöbb tejet, tejszínt, sajtot teszem, mivel nem iszik tejet), kb 350 g amit betol ilyenkor
- uzsi: 200 g gyümölcsbe kevert babakeksz, 2 banán egy narancs levével összetörve, babakeksszel, ilyesmit
- vacsi: 150 g tejpép (nem nagyon szereti, ezért csak hetente kétszer csempészem bele az étkezésekbe), utána vagy helyette is kenyérfalatok vajjal, macisajttal, felvágottal, főtt tojás sárgája.
Étkezések közben megiszik 4-5 deci vizet, és tej helyett ugyanennyi babáknak gyártott gyümölcslevet vízzel hígítva.
12 kg, 4 nap múlva lesz 10 hós, éjjel 14 órát alszik egyhuzamban.
Én vacsira csak ezért nem adok főzeléket, mert a nagyobbik (2,5 éves) ilyenkor már csak hideget szeret enni (oviban eszik ebédet) és az bonyolult lenne nekem, hogy kétfélét melegítsek, készítsek. Ha vidám, élénk, nem csökken a súlya, jól alszik, akkor biztos elég neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!