Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyakran fürdetitek a...

Milyen gyakran fürdetitek a babátokat?

Figyelt kérdés

Én minden este fürdetem a picikémet, de egy másik kismama, akivel múltkor az utcán futottam össze beszélgetés közben említette, hogy minden másnap fürdet. Egy cikket is olvastam, hogy nem egészséges a napi pancsolás.

Szerintetek? Ti hogy csináljátok?

2012. márc. 5. 18:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

Ha a babád szeret pancsolni akkor fürdesd minden nap. Ha nem szereti a vizet, akkor elég 2-3 naponta. Ha hajlamos ekcémára vagy bőr szárasságra akkor sem lesz se jobb se rosszabb a fürdéstől. A baba bőrtípusának megfelelő fürdető (esetleg testápoló) használata fontos.

A lányom ekcémás. Minden nap fürdetem, mert imádja a vizet. Nyáron naponta többször is. Volt hogy egyéb okok miatt kimaradt fürdés, és semmit sem változtatott a bőre állapotán. Amióta megtaláltuk a megfelelő fürdetőt és krémet azóta szépen rendbe jött a bőre.

2012. márc. 5. 20:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Napirend nagyon fontos resze szerintem a furdes a piciknel. Nekem 5 honaposom van es 6 evesem de meg a nagy is tudja a belao orajabal, hogy na most lesz a furdes, a kicsi meg elotte tiz perccel mar nyuglodik, alig varja. De en is ugy tudom hhy az atopias, ekcemas boru babaknak nem ajanlott a napi furdetes, ha ezzel tennek jot a babamnak hat ugy csinalnam en is. Biztosan ebben is lehet kialakitani rendszert.
2012. márc. 5. 21:21
 13/17 anonim ***** válasza:
21%
Gondoljatok arra is, hogy egy baba, mikor eszik, anyatejes lesz a nyaka, meg nyálas, meg kakát se lehet semmivel olyan jól lemosni, mint vízzel, hiába van popsitörlő. Nektek jól esne, ha mondjuk megizzadnátok vagy kajaszagúak lennétek és csak minden másnap fürdenétek?? Amúgy csak megjegyzem zárójelben, hogy lehet tudni, ki nem fürdet minden nap, mert azok babái savanyú szagúak. Az anyának persze ez nem tűnik fel, ez a normális.
2012. márc. 6. 08:30
 14/17 anonim ***** válasza:
45%

Úgy tűnik ezt is mindenki másképp látja jónak. Nálam pl evidens a napi fürdés, ezért a babámat is naponta fürdetem. (Mostanában sajnos a felnőttek is "elfelejtenek" naponta fürödni) :o(((

Nem áztatom sokáig a lányomat, kb 5perc. Nem volt soha baj a bőrével, nem volt kiszáradva, finom, selymes, puha neki. Sosem olajoztam és nem hintőporoztam.

Ami a legfontosabb, hgoy figyelelmbe kell venni hogy milyn a baba bőre, mert nyilván van olyan, akinek attól szárad ki, ha minden nap fürdetik. Viszont amikor már mászik, illetve egész nap szaladgál egy pici, akkor azért szerintem már nem árt a mindennapi fürdés.

2012. márc. 6. 10:23
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
13 válaszolónak mondanám hogy azért van különbség az "igénytelen" és 2-3 naponta fürdető anyukák között! az hogy nem fürdik minden nap a baba nem azt jelenti h evés után nem mossák meg a kezét meg a száját, vagy kakilás után ne törölnék tisztára a popsiját!
2012. márc. 6. 16:01
 16/17 sumergo ***** válasza:
2012. márc. 7. 08:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Ennél a kérdésnél nem született 100%-os válasz. :O
2012. márc. 7. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!