Milyen gyakran fürdetitek a babátokat?
Én minden este fürdetem a picikémet, de egy másik kismama, akivel múltkor az utcán futottam össze beszélgetés közben említette, hogy minden másnap fürdet. Egy cikket is olvastam, hogy nem egészséges a napi pancsolás.
Szerintetek? Ti hogy csináljátok?
Ha a babád szeret pancsolni akkor fürdesd minden nap. Ha nem szereti a vizet, akkor elég 2-3 naponta. Ha hajlamos ekcémára vagy bőr szárasságra akkor sem lesz se jobb se rosszabb a fürdéstől. A baba bőrtípusának megfelelő fürdető (esetleg testápoló) használata fontos.
A lányom ekcémás. Minden nap fürdetem, mert imádja a vizet. Nyáron naponta többször is. Volt hogy egyéb okok miatt kimaradt fürdés, és semmit sem változtatott a bőre állapotán. Amióta megtaláltuk a megfelelő fürdetőt és krémet azóta szépen rendbe jött a bőre.
Úgy tűnik ezt is mindenki másképp látja jónak. Nálam pl evidens a napi fürdés, ezért a babámat is naponta fürdetem. (Mostanában sajnos a felnőttek is "elfelejtenek" naponta fürödni) :o(((
Nem áztatom sokáig a lányomat, kb 5perc. Nem volt soha baj a bőrével, nem volt kiszáradva, finom, selymes, puha neki. Sosem olajoztam és nem hintőporoztam.
Ami a legfontosabb, hgoy figyelelmbe kell venni hogy milyn a baba bőre, mert nyilván van olyan, akinek attól szárad ki, ha minden nap fürdetik. Viszont amikor már mászik, illetve egész nap szaladgál egy pici, akkor azért szerintem már nem árt a mindennapi fürdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!