2 hét múlva lejár a gyásom, hol kell intézni a gyedet, valaki mondta hogy nem kell mennem sehová, hanem küldenek ki papírt, de eddig semmi. Meddig várjak még kb 2 hetem van még?
Figyelt kérdés
2009. jún. 9. 09:38
1/5 anonim válasza:
Nekem a melóhelyen utalta a tgyást, lejárat előtt egy héttel küldtek nyomtatványt a gyed igényléshez. Ha az oep-től kapod nem tudom hogy működik, de érdemes utánajárni, rákérdezni, mert ezek a hivatalok csak akkor strapálják magukat ha részükre kell fizetni valamit.
2/5 anonim válasza:
szia, már el kellett volna kezd intézni mert nem lesz folyamatos az ellátás! Nekem semmit nem küldtek. A munkahelyedről mindenképpen kell foglalkoztatói igazolás, meg írnod kell nekik egy kérelmet, hogy engedélyezzék a gyed időtartamára a fizetés nélküli szabit. Ha ez megvan, akkor töltsd le a netről a gyed igénylőlapot, töltsd ki, és ha minden egyben van, akkor az összes papíroddal inkább személyesen menj be az OEP-be és úgy add le, mert még így is 30nap az átfutási idő!
3/5 anonim válasza:
utolsó vagyok: Ha a munkáltatód TB kifizetőhely akkor szerencséd van, mert akkor valóban ők intézik és gyorsabb, ha nem kifizetőhely és az oep..... akkor verni kell az asztalt, mert még 3hónap múlva is várhatod!
4/5 anonim válasza:
Szia!
nekem sem küldtek semmit, pedig a hónap eleján lejárt a gyásom. Én a munkahelyemen szóltam, ők pedig elintézték, kitöltötték az összes papírt ami kellett, de mondták, ők nem tudnak bemenni az OEPhez, ezért a babámmal mi adtuk le a papírokat. Kb 1 órát vártunk, és már le is adtuk a papírokat. Ez volt április végén. Eddig még nem kaptam semmit.
5/5 anonim válasza:
Ez sajnos nem az az ország, ahol bármit kapsz! Mindent kérni kell! És ha nem kaparod ki magadnak a gesztenyét, akkor nem eszel! Már sokszor gondolkodtam, hogy miért nem lehet mindent automatice kapni.. Mindegy. Ha a munkahelyed nem intézi, az oep oldalról ki tudod nyomtatni a szükséges iratokat, azt a munkáltatónak alá kell írni, és a baba születési anyakönyvi kivonatával, ill magánnyugdíjpénztári belépéssel, (záradékkal ellátottal) kell eljuttatni az oephez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!