Angliába kiköltözött babák anyukái! Kérdezhetek?
Párom Angliába kapott munkát. Én GYED-en vagyok, most lesz egy éves a kislányom. 3 éves koráig szerettem volna itthon maradni vele, de természetesen így most utazunk mi is. Az érdekelne, körülbelül milyen összegre számíthatok kint amit BIZTOSAN megkapok a baba után, mert olvastam hogy mindenféle támogatás jár, még a lakás bérlését is támogatják. Dolgozni én is szeretnék, de csak a pici 3 éves korában. Ha jól tudom, csak a családit (meg a gyest) kell itthon lemondani, a gyedet kapom???
Még arra is várnék ötleteket, hogyan lehetne az itthoni fontos dolgainkat kivinni (a legtöbb ruhát-gyerekjátékokat-műszaki dolgokat stb) ami sok és nehéz, és a gépre még több kanyarral se férne fel. Mert azért mindent nem szeretnék újra megvenni. Köszönöm a válaszokat!
Köszönöma költöztetős ötletet! Bracknellbe megyünk :)
de a gyedet nem kell lemondanom, ugye? csak a csp+gyest?
Ha 1000 font körül keres egyenlőre (hány órában/hét azt nem tudom) én meg csak a child benefit-et kapom(+GYED?) szerintetek jobban el lehet lenni mint itt Magyarországon? mert itt tényleg szörnyű még a max gyeddel is :( és a child tax creditet, a working tax creditet ill a Housing benefitet mindig meg adják általában?
És Ti akkor mentek dolgozni? vagy otthon maradtok még? így is ki lehet megéri? bocsánat a sok kérdésért és Nektek is minden jót kívánok!!
Itthon mindent le kell mondani!!!! mert az angol hatóság 3 hónap alatt bírálja el a családtámogatást és lekérdezi kapsz-e valamit itthon. Amúgy ovi és bölcsi 700 font körül mozog ,így nem éri meg ,mert szinte annyit keresel kezdésnek. Így otthon lenni érdemesebb, hiszen a támogatásokkor a család összes jövedelmét nézik és ha te is keresel jóval kevesebbet kaptok. 4 évesen kezdődik az iskola előkészítő év. Ez kötelező. délben el lehet már hozni és nem ilyen nagy összegű. 5 évesen kezdik a sulit. Minden ingyenes lesz. Könyvek,egyenruha,stb. Beszéltem kinnt tanuló magyar kislánnyal és nagyon tetszik neki, itthonihoz képest sokkal könnyebb.
Igen , még abból az 1000 fontból is könnyebb. Az ismerőseink is ennyiből élnek 2 gyerekkel. Anyuka otthon és bérelnek egy 3 szobás házat. A házra a támogatást azonnal adjátok be, 30 napon belül elbírálják. Nekik kb a felét fizetik ki. És sokkal jobban élnek még így is. Itthon a bank elvitte a házukat :(
Amíg otthon vagy elkezdhetsz tanulni angolul,ami a helyi egyetemeken általában ingyenes.(ESOL course) Így jobb eséllyel kapsz később munkát. Aztán ha már ketten kerestek nagyon jól lehet élni :))) Az itthonihoz képest:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!