Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejérzékenységgel kapcsolatban...

Tejérzékenységgel kapcsolatban tapasztalt anyukák segítségét várnám?

Figyelt kérdés
Nagy valószínűséggel tejfehérje érzékeny és/vagy laktózérzékeny lesz legkisebb lányom. Rólam 10 éves koromban derült ki tejfehérje érzékenység, amit egy év alatt nőttem ki. Kicsi lányom 11 hónapos lesz nem sokára, karácsony óta beteg szinte folyamatosan. 3 antibiotikum kúra után ott tartunk, hogy 4 napig lázas, hurutos, 4 napig "egészséges" és újra kezdődik a betegség. Gasztrora csak áprilisra kaptunk időpontot. Igyekszem nem adni neki tejterméket (bár eddig kapott tízóraira joghurtot/túrókrémet), de tápszerből simát kap. A gyerekorvos szerint nem szabadna tejmenteset kapni kivizsgálásig, mert akkor fals lesz az eredmény. De én már nem bírom tovább!!! Hetente lázas beteg a gyerekem. Leírnátok, hogy szerintetek hogy kéne csinálni?
2012. márc. 2. 12:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A doktornő felírta a tejmentes tápszert, közölte, hogy döntsem el én, hogy arra váltok vagy sem. Fogalmam sincs, hogy mivel teszek jót!?! Természetesen semmilyen más tejterméket és tejszármazékot nem fogok adni már. De a tápszerrel mi legyen? Attól tartok, hogy az amúgy is rossz evő, keveset hízó gyerekem ha még tápszert sem eszik (mert attól is tart a doktornő, hogy a speciálist nem fogja megenni), még soványabb lesz. De ez a hetente betegség egy rémálom. És ha az egész megoldódna attól, hogy nem kap tejes dolgokat...
2012. márc. 2. 13:19
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen tápszert írt fel a doktornő, de MINDEN tápszer tehéntej alapú.

A Sinlac növényi, de azt elvileg nem "hívják" tápszernek.

Szóval ezt én nem teljesen értem.

Mert az lehet, hogy az érzékenyeknek való tápszertől semmi tünete nem lesz a kicsidnek, de akkor az azt jelenti, "olyan fokban" már nem érzékeny rá, viszont akkor nem fog tejmenetesen táplálkozni...

2012. márc. 2. 13:27
 13/16 A kérdező kommentje:
Elnézést ha nem jól írom Milupa Pepti?
2012. márc. 2. 13:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Milumil v milupa pepti erősen hidrolizált fehérjéket tartalmazó allergia kezelésére való tápszer. Ezt szokták felírni első körben, mert ennek még egész jó íze van a többihez képest. Szerintem ezt add neki, max ízesítsd (karob, kakaó, kevés cukor) v készíts belőle gabonapehellyel és gyümölccsel tejpépet. Nálunk 7 hós kortól tejpép volt belőle, mert máshogy nem ette.

Gasztrodoki:

első alklamommal csak konzultáció volt, én addig diétáztattam, nekünk főleg bőrtünetek voltak, ami a diéta hatására enyhült, de nem szünt meg.

második konzultáció alkalmával két hetes normál tápszeres terhelés után bőrteszt volt- negatív, majd vérteszt - szintén negatív (de babám ekkor már két éves volt, ekkor már viszonylag pontos képet ad az allergia teszt, előtte nemigen szokták megcsinálni, mert nem megbízható)

Mi most ott tartunk h a teszt után újra tartottunk egy diétát, minimálisra csökkent az ekcéma, fokozatosan bevezettem a savanyított tejterméket, és mivel semmi nem változott, azóta is kap joghurtot, túrót, sajtot stb.

2012. márc. 2. 14:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Ma voltunk gasztrón. A főorvos asszony szerint nem tipikus tünete lenne a tejérzékenységnek a folyamatos lázunk és hurutosságunk. Ennek ellenére csináltatott vértesztet, széklet és vizelet vizsgálatot. Elküldött soron kívül fül-orr-gégészhez. A vicc az, hogy a gégész szerint meg a kicsi náthája nem indokolja a folyamatos lázasságot. Teljesen tanácstalanok vagyunk. A tesztek kb. 3 hét múlva lesznek kész, addig várjuk a csodát. Jelen esetben már egy hete lázas folyamatosan szegény...
2012. márc. 14. 14:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Megkérdezhetem, hogy mi lett az eredményetek?

2012. máj. 13. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!