Tejérzékenységgel kapcsolatban tapasztalt anyukák segítségét várnám?
Nem tudom milyen tápszert írt fel a doktornő, de MINDEN tápszer tehéntej alapú.
A Sinlac növényi, de azt elvileg nem "hívják" tápszernek.
Szóval ezt én nem teljesen értem.
Mert az lehet, hogy az érzékenyeknek való tápszertől semmi tünete nem lesz a kicsidnek, de akkor az azt jelenti, "olyan fokban" már nem érzékeny rá, viszont akkor nem fog tejmenetesen táplálkozni...
Milumil v milupa pepti erősen hidrolizált fehérjéket tartalmazó allergia kezelésére való tápszer. Ezt szokták felírni első körben, mert ennek még egész jó íze van a többihez képest. Szerintem ezt add neki, max ízesítsd (karob, kakaó, kevés cukor) v készíts belőle gabonapehellyel és gyümölccsel tejpépet. Nálunk 7 hós kortól tejpép volt belőle, mert máshogy nem ette.
Gasztrodoki:
első alklamommal csak konzultáció volt, én addig diétáztattam, nekünk főleg bőrtünetek voltak, ami a diéta hatására enyhült, de nem szünt meg.
második konzultáció alkalmával két hetes normál tápszeres terhelés után bőrteszt volt- negatív, majd vérteszt - szintén negatív (de babám ekkor már két éves volt, ekkor már viszonylag pontos képet ad az allergia teszt, előtte nemigen szokták megcsinálni, mert nem megbízható)
Mi most ott tartunk h a teszt után újra tartottunk egy diétát, minimálisra csökkent az ekcéma, fokozatosan bevezettem a savanyított tejterméket, és mivel semmi nem változott, azóta is kap joghurtot, túrót, sajtot stb.
Szia!
Megkérdezhetem, hogy mi lett az eredményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!