Tejérzékenységgel kapcsolatban tapasztalt anyukák segítségét várnám?
Én nem vagyok orvos, de van két tejfehérje allergiás gyerekem, sok féle tünetet "produkáltunk", de abból, hogy lázas betegsége van állandóan a kicsidnek, nekem abszolút nem világos, hogy miért a tejfehérje allergia-gyanú jön be a képbe?
"Minden másra" már kivizsgálták?
Mandulák, pajzsmirigy, vérkép, ilyesmi...
Végül is egy teszt nem árthat, abban egyet értek a dokiddal, hogy ha most megvonod a tejterméket, akkor addigra minden kiürül a szervezetéből. (Állítólag 3 hét kell ehhez, teljes tejmentes diéta esetén). De ha tápszerből simát kap, akkor azáltal is kapja a tejfehérjét. Sőt, a Ha-s tápszer is tehéntejből van, csak más eljárással készül...
első
Nálunk az egyik tünet ami a gyanút felkeltette az a sípoló légzéssel járó hörgőgyulladás volt, tehát valóban okozhat a tejérzékenység légúti tüneteket, amire könnyen rájöhet egy vírus-v bakteriális fertőzés, ami viszont már lázzal jár.
A tej teljes megvonása akkor okoz gondot a kivizsgálásnál, ha pl bőrtesztet, v vértesztet csinálnak az allergia kimutatására. Nekünk anno az orvos azonnal leálított a tejről, és gyógytápszert írt fel. Majd a gasztroenterológia második konzultációján csinálták ezeket a teszteket kb két hét normál tápszeres terhelés után. azt kellene tudni hogy mi lesz az első konzultáció alkalmával. Bár én inkább kiiktatnék mindent ami tejalapú addig, és majd a szakorvos mondja meg hogy hogyan tovább.
Légúti panaszokat okozni szokott, ez igaz. Csak a ez ennyire gyanú szinten van, akkor kicsit nehéz a helyzet.
Egyik lányomnál mi most ott tartunk, hogy a vérből készített allergia tesztje negatív, viszont a tüneteit egyértelműen a tejtermékek okozzák, tehát van olyan, hogy negatív teszt mellet is allergiás valaki, és emiatt ez az egész marha bonyolult... :o/
1
nálunk is gyanús, hogy tejfehérje érzékeny a lányom. nála is volt megtorpanás súlygyarapodásban, olvastam is róla, hogy összefügghet.
szerintem a legtöbb, amit tehetsz, hogy száműzöd vagy minimálisra csökkented a tejtermékeket, a tápszert is. és a fehérjét csirkehússal, a kálciumot zöldésgekkel (pl.brokkoli) tartod szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!