Reggelire mit adjak tápszer helyett?
A kislányom 13 hónapos, és kb egy hete elvettem a reggeli tápszert, de egyenlőre kakaóval helyettesítettem. Viszont szerintem ez nem elegendő neki, de akkor mit adjak még mellé, vagy esetleg helyette?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én ezeket szoktam váltogatni, hogy ne unja meg:
- vajas kenyér
- sajtos kenyér
- tejpép
- reszelt alma banánnal és keksszel
A kakaó mellé nyugodtan adhasz vajas kenyeret. VAgy csak tejpépet, azt dúsíthatod túróval, gyümölccsel.
Miért vetted el a tápszert? Megitta szépen?
Ha elfogadta, akkor simán maradhatott volna még, vagy át lehet ilyenkor már szoktatni tehéntejre is.
Az enyém is 13 hónapos, ő már nem nagyon issza meg reggel a tejet. Mi tejbegrízt, tejpépet, gyümölcsöt, joghurtot, sajtos-sonkás kenyeret, virslit váltogatjuk. Mikor mihez van kedve....
Ami nálunk megy: rántotta, virsli (főzve vagy sütve), főtt tojás, joghurt, tejbegríz, tejberizs, párizsi, sajt.
És utána megiszik 1-1,5 deci tejet is a kislányom.
Milyen tejből csinálod neki a kakaót?Mert ugye minél zsírosabb annál laktatóbb.Bár az én lányom sosem tízóraizott, egy éves korától tejet kapott reggelire a tejital vagy tápszer helyett.123 hós korától azt vettem észre, hogy csak nyűglődik ebédig, úgyhogy tízórai időben kap pár kekszet, úgy elvan.De én is azt vettem észre, hogy nem elég laktató már neki a tej.
Egy 13 hós gyerek már sok mindent ehet, a fő a változatosság.Kenyér, felvágott, virsli, a tojás különböző formái, bundáskenyér stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!