Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy bírjátok? Elegem van...

Ti hogy bírjátok? Elegem van már az állandó főzésből! Egész nap a konyhában pancsolok, ahelyett, hogy 9 hós babámmal foglalkoznék minden percben!

Figyelt kérdés

Ha egyedül lennék a babummal egyik nap sem főznék, csakis neki. Magamnak rendelnék valahonnan, befizetnék valahova, meg ennék hideget, stb..

Csak az apuka miatt pattogok a konyhában egész nap és már rohadtul unom, hogy minden nap új kaját főzzek. Másnapi kaját nem eszi meg, és olyan finnyás, hogy mindenre húzza az orrát.

Eleve minden nap frissen turmixolom a 10 órai gyümit, friss főzeléket csinálok a babumnak, és friss gyümölcsöt aprítok uzsira a joghurtba a kicsikémnek.

Ezen felül 2-3 naponta levest főzök, és minden nap valami főételt. Minden főzés után mosogatni kell, és minden étkezés után is a tányérokat, poharakat.

LEHET EZT BÍRNI???

Úgy érzem, hogy elpocsékolom az időt, mert minden perc számít, amit a babummal tudok tölteni. Eleve dolgozok is itthonról, hogy pénzt is keressek. Plusz a háztartás ilyen körülmények között. Ez már sok!

2012. márc. 1. 22:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt valóban meg kell próbálnod rendezned a férjeddel, még csírájában, míg nem betegszel tényleg bele, vagy nem lesznek a férjeiddel komoly gondjaid.

Én ugyanebben a cipőben jártam, kozmetikusként a lányom 3 hónapos kora óta dolgozom (itthon van a szalonom, 3-4 nap/hét)+ főzök, takarítok, bevásárolok stb, teljes háztartás+ gyereket nevelek, most már kettőt és még este kívánatos és friss vagyok.

Én reggel korán felkelek, lefőzöm a kávét, elkészítem a reggelit, és a kajástáskát a páromnak, aztán úgy intézem a napot, hogy valamennyire rendben legyen a lakás, tisztaság legyen, meg legyen ami kell, és aztán egy este leültünk és ezt el is mondtam neki, hogy én ezekkel a dolgokkal igyekszem a kedvében járni, fontos nekem, és szívesen megteszem, mert tudom, hogy szereti, ha együtt reggelizhetünk, és terített asztalhoz ül, tudom, hogy sokszor fontos ügyfelek jönnek vel haza, nem leet rendetlenség, és igyekszem mindent megtenni ezért, de a főzés, mosogatás, háztartás rengetg időt elvesz, többet szeretnék a gyerekekkel lenni, és több segítségre lenne szükségünk a részéről, azt is mondtam, hogy nem olyan dolgokkal akarom terhelni, ami nem az ő feladata, de én is dolgozom kis gyerekek mellett, el vagoyk havazva, kimerültem és frászt kapok az állandó főzőcskétől. Szerencsémre maximálisan megértett. Jól esett, a reakciója, azóta igaz, hogy egy fél órával később ér haza, de elintézi a postát, bevásárol, ami két gyerekkel azért nincs meg fél óra alatt, megegyeztünk abban is, hogy kétnaponta főzök csak, bár néha megesik, hogy egy nagyobb adag pörkölthöz egyik nap tészta, másik nap főzelék jár. :) Megleptük magunk egy mosogatógéppel, és azóta sokszor olyan dolgokat is megcsinál, amin én is meglepődöm, pl. kitereget, kiporszívózik. A reggeli kávénál elég egy mosoly, és megkérdezi, hogy van bevásárlólistám? Tényleg ne hagyd hogy elmérgesedjen a helyzet

2012. márc. 2. 00:43
 12/20 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolóval tökéletesen egyetértek. Ilyennek kéne lennie egy optimális kapcsolatnak. Szerintem.

Miért lenne mártírkodás, ha az ember lánya kiáll magáért, és nem akar megposhadni, kimerülni egy olcsó rabszolgaként?

Annak a királyfinak bezzeg arra volt ereje, hogy azt a babát megcsinálja!! Nonszensz... A legtöbb pasasnak fogalma sincs, hogyan telik egy átlag nap itthon. Mintha tényleg kis hercegnek születtek volna. Tisztelet a kivételnek! Az én Párom is kivétel, szerencsére. :)

Mondjuk Mi már az elején megbeszéltük, hogy én bizony nem fogok naponta főzni, hiszen 8-5-ig én is dolgoztam még akkor, és igen egy háztartás nem csak a főzésből áll. Hála az égnek Párom nem finnyás, válogatós megeszi a másnapos ételt is. Sőt! Mióta megszületett a kislányunk, volt olyan nap (nem sűrűn, de volt), hogy nem volt energiám főzni. Párom látta ezt, és Ő!!! mondta, hogy hagyjam a francba, majd másnap vesz valahol kaját. Sok férfi társ helyett, inkább csak egyszemélyes kiszolgáló személyzetet keres a nők személyében. Kérdés, hogy ezt ki hagyja, ki lesz onnantól kezdve szolga a saját kapcsolatában! Az elvárások általában csak nőni szoktak....

Mielőtt bárki azt hinné, hogy csak lógatom a lábam itthon, minden nap elmosogatok, takarítok, porszívózom stb. kislányunkkal vagyok, emellett két naponta (van, hogy este) főzök is. Tehát én sem élek királylányként, de ne legyen már mártírkodás, ha partnerek vagyunk a kapcsolatunkban! Szerintem!

U.i: Így este még egymásra is jut minőségi időnk! ;) Gondolom értitek, mire írtam.

Szép Napot!

2012. márc. 2. 06:31
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Mindenképpen ülj le a férjeddel ezt megbeszélni,ezt csak Ti tudjátok rendezni.Mi lesz ha lesz még egy gyerek?Én a férjemmel már az elején megbeszéltem hogy minden közös.Szerencsére az anyukája is erre nevelte,két fia van,befogta őket mindenbe.Nekem is rengeteget dolgozik a férjem.Ha itthon van övé a két gyerek,játszik,sétál velük,ha kell pelust cserél stb.Addig én általában takarítok,mert ilyenkor tudok rendesen.Főzni többfélét szoktam,ha pl. pörkölt van akkor csinálok hozzá főzeléket,nokedlit is.Levest ha főzök azt is két napra.Sőt szoktam fagyasztani derelyét,nudlit(férjem és a kicsik kedvence)lecsót,bepanírozom a husit mikor megveszem,és akkor csak sütni kell.Vagy káposztástésztához dupla adag káposztát sütök le(grízesnél is)fagyóba vele,és akkor csak tésztát főzök ki hozzá.Nekünk nagy kertünk is van és hatalmas udvar,azt is én csinálom,muszáj praktikákat bevetni.Ja és a mosogatógép egy kincs rengeteg időt megspórolok vele.
2012. márc. 2. 06:59
 14/20 anonim ***** válasza:
Rendelj a férjednek is meg magadnak is kaját és kész.
2012. márc. 2. 08:01
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudjatok már,de minek kell cselédnek lennetek???Megfőzök,ha eszi eszi,ha nem nem!Ennyi!
2012. márc. 2. 08:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Valahol igazad van, valahol viszont enm egészen.

Tehát igazad van, hogy felháborodsz, hogy a másnapi ételt nem eszi meg...stb, hogy nem segít...

De

én úgy látom a megfogalmazásod alapján, hogy neked csak a babád számít ("ha egyedül lennék a babámmal")

Van egy férjed/párod is,neki is kell, hogy számítson, az nem számít, hogy a babádnak kell ha számolom a felsoroltakat napi 4-5ször ugrálnod a konyhában, férjednek meg csaki napi 1szer kellene.

Természetes, hogy imádod a babádat, és a legjobbat akarod neki, viszont valahol megborult az egyensúly. Meg kellene beszélnetek ezt a dolgot, mert rá fog menni a kapcsolatod, még az is lehet, hogy az apa féltékeny lesz a babára (nem ismerem a jelenlegi kapcsolatukat)..

Más anyák 2-3 gyerekkel mun kával férjjel, és konyhakerttel is megbírkóznaak, nekik és neked is nagyon nehéz, de ezzel jár is jár, ha anyává válik az ember.

Legfőképpen azzal,hogy ,meg tudja oldani a problémáit. Gondolj bele, ha te nem tudsz magadért kiállni, nem tudod jólérezni magad a bőrödben, akkor hogy tudnád életre problémamegoldásra, talpraesettre nevelni a gyerekedet.

Idézem magamat: " Mindenkivel annyit és azt tesznek amit hagy"

Anyukám is mindig a mosogatás miatt volt ki (napi 5ször-7szer mosogatott gyerekkorunkban...)

itt nem azzal van a baj, hogy főznöd kell az apukára, hanem z, hogy azzal sem elégedett, te pedig nem szívesen gondoskodsz róla. én pl imádom asztalra tenni az általam készített finomságokat. Tehát nem a munkával hanem a hozzáállásokkal van baj...

2012. márc. 2. 08:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Mindent elmondtak előttem, beszéljétek meg. Ez a rendes útja. Szépen, normálisan mondd el neki a problémádat.
2012. márc. 2. 09:17
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Gondoltam, hogy ilyen válaszokat kapok, és mindenkivel egyet értek! Csak mégis kikívánkozott belőlem, és kíváncsi voltam, hogy ki mit tenne.

2012. márc. 2. 09:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Természetes, hogy néha kifakad az ember, jó ha kijön, de nem nekünk kellhogy elmondd ezt, hanme a párodnak, mert vele fogod tudni megoldani. Nekem még nincsen babám, de néha előfordul, hogy kifakadok én is, mert sok a munkám, stresszes vagyok, és még a mosogatóban is hegyekben áll a a piszos edény...

Érdekes, mert az én párom gyakran elmosogat, takarít stb, de ilyen kor azt mondja, "gyere ülj le, igyunk meg 1 pohár bort, aztán ketten megcsináljuk, nyugodjak meg, nem szalad el a munka. Ez nagyon jól esik, és így nem érzem azt, hogy megint megcsinálta helyettem, hanem együtt....

Fontos, hogy tudja, hogy téged ezek a dolgok bántanak, mert lehet olyan póker arcod van, hogy ő nem is sejti mi játszódik le benned, é samikor tényleg ráomlik ez a dolog, nem fogja érteni mi a baj...fontos a fokozatosság.... állandóan kiakadva lenni és elégedetlenül élni nagy baj

a 16-os válaszoló voltam

2012. márc. 2. 09:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Nálunk apuka megeszi a másnapos kaját, viszont azt nem szereti, ha több napon keresztül ugyanazt kell ennie, úgyhogy én azt szoktam csinálni, hogy kétszer főzök egy héten, de akkor több fajtát.
2012. márc. 3. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!