Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Angliai anyukák! Vagy akik...

Angliai anyukák! Vagy akik már utaztak repülővel. Mit hová pakoljak? És egyáltalán mit vigyek feltétlenül?

Figyelt kérdés

Öt napra Angliába megyünk repülővel. A csomat fejenként lehet 20 Kg. De mit tegyek a kézipogyászba? 13 hónapos a kislányom és az én ölemben fog ülni a repülőn. Odafelé másfél, visszafelé két és fél óra az út. Már önállóan megy a kislányom.

Gyógyszereket nagyjából tudom, germicid, Betatide, Calcimusc, Fenistil, Vigantol, Cebion, a homeos cuccok de még ezeken kívül mit? Írassak valamit hányinger ellen is neki? Magne B6-ot? Pelenkát ott szeretnék venni majd, és ruhából sem akarok sokat tenni mert ott szeretnék venn neki ruhácskákat amennyit lehet. Mivel foglaljam majd le a lányomat a repülés alatt? És nem fog fájni a füle? Ha mégis akkor mi a teendő? Minden tanácsot szívesen veszek.

2009. jún. 8. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Írtam az előző kérdésedhez.

Kellemes utat!

2009. jún. 8. 12:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi megnézem mert amikor utóljára néztem még üres volt :) Fontos lenne ezért írtam ki még1szer.
2009. jún. 8. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Ket ev alatti babak elvileg meg nem erzik meg a repules kellemetlensegeit, tehat a fuldugulast, fulzugast, hanyingert, mert ezekert az egyensulyerzekunk felelos, naluk viszon meg ket ev alatt nem fejlett ki annyira, hogy megerezzek ezeket.

Az en fiam meg kisebb, repkedunk sokat, de soha nem volt semmi baja, altalaban elnyomta az alom mar felszalas utan.

Elvileg jo, ha cumit adsz neki, vagy teaztatod felszalasnal, leszallasnal.

A gyogyszerekhez nem tudok hozzaszolni, ha ezeket gyakran es rendszeresen hasznaljatok, akkor hozd, bar nekem soknak tunik.

Nalam ha ennyi cucc van a babahoz, akkor batran elindulok: tapszer, babakaja tobb etetesre, tiszta cumisuvegek, etetoeszkozok, pelenka, valtasruha, textilpelus, csorgo, alvosmaci, jatszocumibol nehany, mert folyton lepotyogtatja, pelenkazo alatet es egy vekony pled. Jah es mivel angliarol van szo egy melegebb pulcsit is hozz, mert itt elegge kiszamithatatlan az ido, egyik nap kanikula, masnap hideg es eso.

Gyogyszerek kozul en csak fajdalomcsillapitot hordozok magammal, mert mast nem hasznalunk, illetve ezt is csak ketszer a het honap soran, ami eddig eltelt a fiam szuletese ota. Ot nap nem sok ido, ha szuksegetek lenne valamire pl torokfajasra, akkor itt is tudtuk venni, sok patika van, illetve az aruhazakban is veny nelkul lehet venni jo fajta szereket. A patikusok profik, tudnak segiteni.

Jatekot vigyel magaddal, amit szeret a lanyod es lekoti.

Jah, es ne ugy keszulj, hogy ide csak masfel ora az ut. Ket es fel ora ide is. Azert latod masfel oranak, mert a repjegyen az erkezesi idot mar az angliai ido szerint tuntetik fel, ami kevesebb egy oraval, mint a magyar. Tehat ha mondjuk reggel nyolckor indultok onnan es 9.30-at irnak erkezesre, az magyar indulas es angol erkezesi ido, otthon valojaban mar 10.30 lesz, amikor leszalltok, tehat ket es fel orat repultok.

Az oratokat se felejtsetek el atallitani erkezes utan, kulonben itt folyamatosan egy oraval kesobb ertek majd oda minden talalkozora... :-)

2009. jún. 8. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Mi 2 hete voltunk angliában a 9 hónapos babámmal.

A repülőn nem volt semmi baja, vittem neki inni és felszállásnál itattam, leszállásnál aludt mindkétszer(meg sem érezte). Itthon és angliából visszafelé is fel tudtam vinni neki inni és enni tápszert és üdítőt is. Simán átengedtek vele Ferihegyen, viszont az angolok megkóstoltatták az üccsit és a tápit is velünk. Sebaj! Szóval nem volt gond, a babakocsit itthon eltolhatod a gépig, ott kell szólni és berakják külön vhová. Viszafelé a váróban kell leadni beszállás előtt. Amúgy kiszállás után mindig a csomagokkal együtt kapjátok vissza a szalagon. Kint olcsón lehet rucikat vásárolni( Primark, stb), ha üveges babakaját akarsz venni az is van bőven. Nem tudom milyen popsikrémet használsz itthon, de kint a Sudokrém nagyon olcsó( a 400g-os 6-7 font) én jól feltankoltam belőle itthonra. Gyerkőcnek a gépre vigyél kis takarót ha fapadossal mentek mert nem adnak. Ha van bármi kérdésed írj és válaszolok...

2009. jún. 8. 12:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Húú nagyon köszönöm. Azt elfelejtettem írni, hogy Easi Jettel megyünk és a babakocsiról azt írták, hogy külön fizetni kell érte ha vinni akarom. Most akkor kell fizetni vagy nem? Én csak vizzel itatom a lányom teát nem szereti. Játszócumit utálja. A takarót megjegyzem.

A Sudokrémet akkor én is veszek mert azt használom. És ott veszek majd üveges babaételt azt nem akarom innen cipelni mert az én főztömet is csak néha eszi meg. A barátnőmét meg nem tudom megeszi e majd. Pelenkát is inkább ott veszek. És a kézipoggyászba tegyem az útra való pelust meg alátétet, meg a játékokat? Mert az is meg van határozva hogy mekkora nagysűgú lehet a kézipoggyász. És ha a gépen kakil be akkor hol tudom tisztába tenni?

Ja és pirospaprikát meg Tokaji bort szeretnék vinni a sima bőröndünkben. Átvilágításkor ezért nem fognak szólni? Bocsánat de sík hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz. Az utasbiztosítást is holnap akarom megkötni de hol lenne a legkedvezőbb szerintetek? És mennyi fontot váltsak be? És a NEXT ruhák ott is drágák? Mert én azt annyira imádom. Olyan szépek.... És van ott kinnt valami féle 100 Ft-os bolt? Ja és a reptéren van büfé? És ha van akkor nagyon drága? És sokan vannak a terminálon? És mi Loutonig megyünk, a repülőtől könnyű eltalálni a terminálig? Mert valaki azt modnta hogy az egy labirintus és könnyű eltévedni mert hülyén van kitáblázva minden. Mi meg egy szót sem tudunk angolul:(

Előre is köszi

2009. jún. 8. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A babakocsira inkabb kerdezz ra az ugyfelszolgalaton, mert szerintem valamilyen zavar van. Ket ev alatti gyermekhez a babakocsi szallitasa alap, teljesen ingyenes, viszont a gyermekhez nem lehet poggyaszt feladni, sem a fedelzetre kulon borondot vinni. Tehat csomagok nem tartozhatnak az o nevehez (mivel kulon jegyet es ulest sem kap), viszont babakocsi igen. Tobb tarsasaggal repultem mar babastol, easyjettel is, eddig mindehol igy volt.

A babakocsit eddig mi minden repteren vihettuk a fedelzetre torneto beszallasig, sehol sem vettek el a becsekkolasnal. Mindig megkerdeztek, hogy szeretnenk-e feladni a poggyaszokkal, vagy visszuk magunkkal. Maximum annyi elteres volt, hogy volt ahol kozvetlenul a gepnel kellett ott hagyni a lepcso alatt, volt ahol pedig a kapunal, amikor kiengednek a gephez.

A biztonsagi vizsgalatnal van ra esely, hogy amit viszel magaddal babakajat, azt megkostoltatjak veled. Nekem is sokszor bele kellett innom a gyerek teajaba, vagy a forro vizbe, amit a tapszerhez vittem, de ez inkabb csak jelkezes volt, altalaban nem is kortyoltam, mert nem sok kedvem volt ehgyomorra hajnalban forro vizet szurcsolni...

Lutontol ne felj, az biztos, hogy az egyik legegyszerubb szerkezetu repter Londonban. Gatwicken, vagy Heathron peldaul nagy esellyel meg vonatozni is kellene, hogy atmenjetek a terminalbol a kozponti epuletbe. Lutonon ilyen nincs. A gep altalaban kozvetlenul a bejarati kapuknal rak le, vagy egy kicsit kell setalni. Ferihegyen gyakran busz szallit a kapu es a repulo kozott, ott nem lehet setalni meg 50 metert sem.

Szerintem eleg egyertelmuen ki van tablazva, hogy hol van az utlevel ellenorzes, azutan a csomagfelvetel, majd a kijarat. De ha tablakat sem neztek, akkor sem lehet eltevedni, mert mukodik a birka szellem: kizarasos alapon mindenki, aki azzal a repulovel utazott ugyan oda akar eljutni: az ellenorzeshez, majd a csomagjahoz, vegul a kijarathoz. Es mindenki orulten siet. Szoval szurj ki magadnak szimpatikus egyedeket, jegyezz meg nehany arcot es kovesd oket.

Mindent, amire a babanak a repules soran szuksege lehet a kezipoggyaszba rakd, amit felviszel a gepre. Amit a feladott poggyaszba raksz azt akkor le kell adnod, amikor a repterre erkezesnel becsekkoltok es csak megerkezes utan a repter elhagyasa elott kapod vissza, teljes mertekben elerhetetlen lesz, szoval oda ne rakj olyat, amit utazas kozben hasznalni szeretnel. Bort es paprikat rakhatsz, az mehet oda, nem szolnak erte, de ertelem szeruen jol parnazd korbe a bort, mert nem kezelik finoman a feladott poggyaszokat. Legalabbis tobbszor volt mar alkalmam vegignezni, amint a gep csomagterebol szo szerint dobaljak oket az autora landolas utan, atlagosan 5-10 metert repul egy borond. Ezt igazolja az is, hogy en kb negy repulesenkent cserelem az olcso borondoket, mert rendszerint kiszakadnak, eltorik a merevito, stb. Egyszer beruhaztam egy Samsonite-ra, de azt is kepesek voltak fel ev alatt tonkre vagni, azzal annyi volt a szerencse, hogy volt ra garancia...

Mondjuk en ertekes dolgokat (laptop, fenykepezo) mindig a fedelzetre viszem magammal, biztos, ami biztos.

Jah, ami fontos: alufoliaba ne csomagoljatok semmit. Az a rontgenes csomagvizsgalatkor eleg furcsan nez ki, kepesek szetszedni miatta az egesz borondot.

Egyebkent en a babahoz mindig felvittem a pelenkazo taskat a sajat kezipoggyaszomon kivul. Nemes egyszeruseggel raraktam a babakocsira es ott is hagytam, ha kerdeztek nem mondtam, hogy az is van. Szerintem lattak, de soha nem szoltak erte. Viszont mindig ugy keszultem, hogy ha esetleg megemlitik, akkor bele tudjam szuszakolni valamelyik legalisan viheto borondbe.

Pelenkazni a repulogep wc-jeben tudsz. Eleg kicsi a hely, de siman megoldhato.

Next-es ruha van boven, szerintem annyira nem olcso. Nekunk is van sok, mert tenyleg aranyosak, de en inkabb netrol szoktam hasznaltan rendelni, uzletben meg sohasem vettem. De itt van a honlapjuk, nezd meg az arakat: [link]

100 forintos jellegu bolt van boven, egy fontos boltnak hivjuk magyarosan.

Van egy halozat is beloluk, Poundland a neve, ott tenyleg egy fontert adnak mindent es mindent kap az ember, meg azt is, ami nem kell, szerintem ha jobban szetneznenk a polcokon, akkor meg kutyaszart is arulnanak. De nem negativumkent irom, mert tenyleg jo, csak vigyazni kell, mert peldaul a ferjem ugy be tud lendulni ott, hogy olyan dolgokat is megvesz, amita kovetkezo evezredben nem fogunk hasznalni.

itt van az bolt honlapja: [link]

szetnezhetsz a kinalatban, illetve a FIND A STORE fulecske alatt beirhatjatok az angliai szallasotok iranyitoszamat es kidobja, hogy hol van a kornyeken uzlet.

A repteren van bufe, vehettek inni, enni, viszont annyira nem olcso. De meg mindig olcsobb, mint a repulon. Nem allok rosszul anyagilag, de bevallom oszinten, hogy hamarabb ragnam le a sajat ujjamat, minthogy a fapados repulon adjak ki x osszeget egy nyomorek kis szendvicsert vagy egy mini csomag chips-ert.

Uditot a biztonsagi vizsgalatnal nem tudtok becsempeszni, azt a repteren kell majd bent vennetek, ha inni akartok, viszont szendvicset siman rakhatsz a kezipoggyaszba. Mi mindig viszunk es soha nem szoltak, azt megehetitek a repulon. Csak mint mar emlitettem, ne alufoliaba csomagold.

2009. jún. 9. 09:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Húú. Annyira hálás vagyok neked. Nagyon szépen köszönöm. Esetleg ha még valami eszembe jut nem adnád meg a mail címedet amire írhatnkék? Dudod elég parajuli vagyok. Az én mail címem. fenyosine.timi@gmail.com Ha ide elküldöd a mail címed azt nagyon hálásan megköszönném. A barátnőm akihez megyünk, nos neki még nincse gyereke így ő nem tud ennyi mindenről nyilatkozni nekem. Tényleg köszönöm a rengeteg jó tanácsot. Szép napot neked.
2009. jún. 9. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!