4 hónapos babák anyukái leírnátok egy napotokat?
Mennyit esztek egy nap(hányszor,mit)?
Mennyit alszotok egy nap?Az éjszakák,hogy működnek?
Mit játszotok a babákkal,hogyan foglaljátok el őket?
Elvannak egyedül is vagy csak ha szórakoztatjátok őket?
Szia, 7-8 szor eszik egy nap csak anyatejet,nappal kb 4-5 órát alszik összesen,éjszakát legtöbbször már átalussza,de ritkán van hogy akár 2 szer is fölkell!este 8kor fektetem le aludni és reggel fél 10 körül ébred!de ez csak akkor ha egyszersem kellt föl éjszaka amugy ha fel-fel ébred akkor már 8 kor fönt van!
A játék nálunk egy kis torna szokott lenni,mivel nagyon puffi ezért szoktam tornáztatni,nehogy nekem el lustuljon : ) ,meg magyarázunk egymásnak.. Ő jobban nekem!Kis nyugodt baba,nem igazán sir inkább hisztizik,ha már unatkozik..
Húha, ennyi pedáns gyerkőc után az enyém eléggé "elcseszettnek" tűnik...
Mi reggel hatkor, fél hétkor kelünk.
Szopizás után játszunk (csikizős, tornázós játékot), felébresztjük apát, aki aztán dolgozni megy... amíg ő készülődik, a babó elvan a játszószőnyegen.
Nyolc-fél kilenc körül elaltatom, de ő fél (maximum egy) óránál többet ritkán alszik egyben nappal.
Utána pihenőszék, amíg anya főz.
Már egy órát is kibír benne, éneklek neki (iciri-piciri mese a kedvenc), ő meg magyaráz közben nekem.
Ezután almázunk, vagy barackozunk, majd tápi (sajna a tejem nekem sem elég, minden második etetésre csak)
11 körül újabb fél-egy órás alvás (mikor hogy...)
Utána változó a felállás.
Vagy máris lemegyünk sétálni, vagy házimunkálkodom még, és olyankor játszószőnyegen próbálunk meg ellenni...
Többé-kevésbé sikeresen... (reggel még nagyon leköti, de délután kevésbé)
Azután kaja kettő-három körül (szopi, vagy tápi, attól függően, van-e elég tejem), és utána tuti séta.
Délután öttől nyűglődés, aztán etetés (próbálgatjuk a tejpépet, de még eléggé kevés a türelme a kanalazgatáshoz), aztán megpróbálom újra elaltatni, ilyenkor már nagyon nehéz vele...
Fél nyolckor fürdés, utána tápit kap, és ideális esetben nyolckor alvás...
Rosszabb esetben tízig ki-be mászkálok a szobába, és csitítgatom, hogy aludjon, énekelek, és hasonlók...
Hajnali egy-kettőkor ébred egyszer még enni.
Hétvégén meg minden borul, mert apa itthon van, és olyankor csavargás van, meg sok-sok ölben tartás, sok-sok játék, kevés alvással, és felborult napirend, úgyhogy a hétfők nehezek, mert vissza kell terelni a kisasszonyt a normál kerékvágásba...
Nálunk ilyenek a napok általában.
Viszonylag keveset alszik a manó, de az esetek nagy részében azért el van, nem kell kézben tartogatni.
És megint felébredt... :-)
Ja, azt nem írtam, hogy 150 grammot eszik egy evésre kb.
Tejpépből csak egy negyed adagot eszik meg, azt is hígabban, mint ahogy írja a doboz, egy közepes almának a felét bepuszilja, vagy egy fél barackot.
Egyébként úgy igazán egyedül nem nagyon van el, csak kb. fél órára a kiságyban a pörgő-forgó játék alatt, de alapjáraton látnia kell, és hallania a hangomat, hogy ellegyen a kis kezével játszva, vagy a játszószőnyeg felett lógó állatkákat tépkedve. (próbálja őket a szájába húzni, de a felfüggesztés nem olyan hosszú...)
Nálatok mi a helyzet?
Utolsó válaszoló voltam
nem elcseszett a tiéd sem,miért lenne az?
nálunk is van hiszti, délután fél 6 -tól fél 7-ig,fürdésig.Ha álmos, akkor mindenki meneküljön, olyan hangon sír, hogy pattog tőle a fülem:((Első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!