Milyen cipőt vegyek kislányomnak? És általában mennyi cipő, szandál kell egy szezonra? Gondolok itt pl nyárra kell egy magas szárú zárt, szandál stb?
8 hónapos a kisfiam, június végén lesz 1 éves:)
Én D.D.Stepet vettem, de lehet elhamarkodott volt, mert még nem jár, csak álldogál kapaszkodva, egy-két lépést tesz.
Itt vannak a kérdéseim:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ja, 11,5 cm-es a kicsim lába, én 20-ast vettem neki, mert a 19-es -mérettábla alapján- éppen jó lenne neki. 1-2 hónap alatt nő (szerintem!:) fél cm-t, szóval tavasszal jó lesz. Bentre nem adok rá cipőt, addig meg csak szokja majd a babakocsiban, reményeim szerint pont belenő, mire kint is lépeget, vagy ha nem is, de pont a mérete lesz, és majd "biciklizünk" (tolom)
A kislányodnak mekkora lába van?
Na mégvalami (bocsi, hgy 3 válaszban írok), de most olvastam, hogy nem jó, ha túl sok cipője van a babának, jobb ha egyet hord, hogy alakuljon a lábához és "összeszokjanak". Mondjuk én mindenképp veszek neki mégegyet.
Tehát 2 zárt cipőt
és 2 szandált (ezt már tényleg csak akkor veszem meg, ha nagyon jó idő lesz).
Megint én:)
Megtaláltam egy jegyzetet, miszerint január 1-jén 11cm volt a kisfiam lába, holnap március 1, és most 11,5 cm-t mértem.
Tehát az én "statisztikám" alapján 2 hónap alatt nő fél cm-t a láb. Legalábbis az én gyerekemé.
Szerinted ez milyen lenne nyárra?
Mondjuk csak 18-as méret van, az 11,2cm. De árban most ez nagyon jó és nagyon aranyos kislánynak.
Nem tudom, ennek mennyire hajlékony a talpa, de hallottam már a márkáról.
Ami biztos, hogy a 18-as tuti kicsi lenne. +0,7cm-t kell hozzáadni a mért lábhosszhoz (ez van a fél és 1 cm között),
bár ez a zárt cipőre vonatkozik.
(Ahogy olvastam:), mert nekünk is ez lesz az első cipőcske, holnap érkezik:))
Ez a cipőmárka negyon jó, a fiamnak is volt ilyen cipője.
DE cipőt csak akkor vegyél neki, ha már szépen áll, lehetőleg a teljes talpán, és rá tudod próbálni, állás közben. Ugyanis a láb, ha rá ereszkedik a baba súlya kissé szétterül. Szerintem most korai nyári cipőt venni, mert minden gyereknek másként nő a lába. De ha ragaszkodsz a vásárláshoz, a talp hosszánál legalább 0,7-8 cm legyen hosszabb a cipő belső hossza.
Csak egy példa: a fiam 11 hósan 20-as cipőt hordott, azt követő nyáron 15-19 hónaposan 3 méretet nőtt a lába. Volt 21-22-23 szandija is, és mindegyiket kb 1 hónapig tudta hordani. 2 évesen 25-ös lába volt.
A lányom 15 hónaposan hordott 19 cipőt, most 2 éves és még mindig csak 22-es cipője van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!