Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adjak neki, ha nem fogadja...

Mit adjak neki, ha nem fogadja el a tápszert és a fagyasztóból elővett tejet sem? Alig van már tejem!

Figyelt kérdés

6 hónapos a lányom, valami miatt alig van már tejem. Egyik sem kell neki, csak a cicimet szívja, bár alig jön belőle valami. Ma amúgy is kevesebbet eszik.

Tejpépet vacsira kap, de nem hinném, hogy max. 100 grammnál többet enne.

Mit adjak neki? Lesz baja?

2012. febr. 29. 15:59
 1/6 anonim ***** válasza:
bébiétel, banán, alma, ne hagyd szegényt éhezni
2012. febr. 29. 16:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Fejjél. Vagy szoptass gyakrabban. Úgy tűnik, szopni szeretne. Ne felejtsd el, tej annyi van, amennyi kell. Igyál 2-3 liter vizet, teát, levest. Mielőtt fejsz, akkor is igyál meg egy pohár vizet. A tejed nem fogyhat el. Bízzál magadban, higgyél benne, hogy képes vagy szoptatni. Nekem is ment, pedig koraszülött volt a lányom.

A fagyasztott nekünk sem jött be.

Őszintén sok sikert kívánok!

2012. febr. 29. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Tedd minél gyakrabban cicire és akkor újra beindulhat a tejtermelés. Fejjed te is, és igyál naponta 1-2 csésze tejserkentő teát. Esténként pedig masszírozd át a melled, forró zuhany alatt.

6 hónaposan már elkezdheted a hozzátáplálást, alma, sütőtök, banán. Ha nem üvölt az éhségtől akkor biztosan elég neki ami jön a cicidből. Lehet, hogy fogzik és ezért eszik kevesebbet. Mivel a tej termelődése kereslet-kínálat elv, annyit tesz, ha ő a napokban kevesebbet evett az agyad is kevesebbet termel. Felesleges mérned mennyit eszik, a számok csak számok. Ha azt látod, hogy jóllakott nincs baj. Ha nem hízik, hanem fogy 2 hét alatt, akkor védőnő és gyerekorvos felkeresése.

2012. febr. 29. 16:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Most olvastam el figyelmesebben...tehát 6 hónapos. Akkor annyira nem kell küzdeni a szoptatásért, mintha kisebb lenne. Akkor már ehet gyümölcsöt és húst is. Az én babám például szenvedélyesen szopott, és bár az alma kinyomott leve ízlett neki, nem akart se krumplit, se répát enni elég sokáig. Aztán a banános-almás csirkére szó szerint rávetette magát. De azért nem kell még feladni a szoptatást sem.
2012. febr. 29. 16:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Már hozzátáplálom!

A déli főzelékből sem evett sokat, kb. 60 grammot. Délután gyümölcsöt kapott, én is banánt adtam, több babakeksszel, mint máskor, hogy a kevesebb több legyen. Ebből is csak 50 grammot evett, máskor 3-szor ennyit is bír. Nem beteg, doktornőnél tegnap voltunk státuszon.

Kb. óránként szoptattam ma is, napok óta szedem az urtica urenst, ami pedig máskor másnapra eredményt hozott...

Tudom, hogy nincs már nagy baj, hisz fél évig azért sok nehézség ellenére szoptattam, csak megenné a tápszert...

Lehet, hogy este a férjem próbálja meg etetni, hátha hozzá nem köti a cicit, és elfogadja a tápszert is.

(Ezt sem értem, miért nem kell neki, amikor korábban kapta hébe-hóba, elfogadta.)

2012. febr. 29. 17:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor nem éhezik a babád, ha nem nagyon eszik semmiből. Ne aggódj, ettől nem fog éhen halni sem lefogyni.

Vannak olyan időszakok, amikor nem nagyon esznek, vagy előnyben részesítik a szopizást, de azt is megnyugtatásként.

Ha óránként teszed cicire, akkor amiatt sem kell aggódj, hogy nem érzed, hogy gyűl a tejed, hisz ha mindig csak 1-2 kortyot iszik is, a melled akkor is ürül. Ne erőltesd, mert biztos vagyok benne, hogy visszaáll az eredeti étvágya.

Nálunk is vannak hasonló napok. Lehet, hogy jön a fogacskája, azért eszik kevesebbet, vagy piros a torka. De még ezen kívül számtalan oka lehet.

Egy nagy fiú és egy 7 hós kislány anyukája.

2012. febr. 29. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!