Túl sok párizsit eszik a babám, nem lesz baj belőle?
A drága kicsi lányom 17 hónapos és minden nap megy a balhé, hogy neki párizsi kell. Akár boltban, akár piacon meglátja, azonnal kéri, meg van érte veszve.
Igyekszem mindig a legjobb minőségűt választani, mégis tartok tőle, hogy mivel húskészítmény, csak kerül bele bőven só, ízfokozó, szója meg mindenféle adalékanyag.
Vajon ha a gyerek minden nap 10 dkg párizsit befal, nem ártok vele? Amúgy eszik változatosan és jó étvággyal minden mást is, tehát zöldséget, gyümölcsöt, husikat, de a párizsit már minden nap megköveteli.
Egy igazán egészségtelen szarság. Ha csokit akarna enni, azt adnál neki??
Ilyen korban kell a gyereket a helyes táplálkozásra nevelni, most még te döntöd el, hogy mit eszik.
Az enyémek is szeretik, de én igyekszem jó minőségűt venni - az egyik helyi hentesboltban árulnak saját készítésű, garantáltan színhúsból készült párizsit, igyekszem azt venni. Amúgy az íze is egészen más, mint a boltié... Ennek ellenére bármennyire szeretik, nem kapják napirenden. Végülis egyelőre én vagyok az anyjuk, én mondom meg, mit esznek. A gyerek még nagyon könnyen irányítható - igazából az is az én hibám, hogy egyáltalán megkóstolták, dönthettem volna úgy is, hogy nem kapnak egyáltalán, akkor azt se tudnák, mi az.
Én vigyázék a sok párizsival, pláne a bolti vacakokkal, azt se tudjuk, mi van bennük. :-(
Köszi az értelmes hozzászólásokat, nem fogok adni neki ennyit. Én is igyekszem a lehető legjobb minőséget biztosítani neki mindenből. Viszont el kell fogadni, hogyha a gyerek már bölcsis, ovis lesz, sőt később az iskolában is az olcsóbb termékeket fogja kapni, nyilván ezek az anyukák, akik mindentől óvják a gyereküket, ebbe nem gondolnak bele.
Sőt, nem fognak a gyereknek külön ebédet csomagolni és külön etetni a többiektől, sok túlkímélt gyereknek egy dietetikus szerint pont az a rossz, hogy bekerül közösségbe és töményen elkezdi kapni a lisztes, cukros, zsírosabb dolgokat, amihez nincs hozzászokva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!