Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vezessem már be a napi 2...

Vezessem már be a napi 2 főzeléket ennyi anyatej mellett, tényleg?

Figyelt kérdés

6 hónapos a kislányom, anyatejes. A tej mennyisége állandóan változó, hol több-hol kevesebb, most épp az utóbbi. De a kislányom elvan vele. Hiába kínálnám a másik cicimet is, eltol, nem kell már neki, de hallom, érzem, hogy nem sokat kortyol. Már bevezettem neki a déli főzeléket, délután gyümölcsöt kap, este tejpépet, és hogy meglegyen a napi minimum tejmennyiség, állandóan szoptatnám, lassan már annyiszor eszik, mint újszülött korában, még ha keveseket is a szopiból. Szilárd után egyébként mindig elutasítja.

Ma említettem a gyerekorvosnak, azt mondta, bevezethetem neki délután a 2. főzeléket is, a reggeli-esti szopi elég, legyen meg napi 3-4 dl tej. Hát, gőzöm sincs, de egész nap talán eszik ennyit tejből+tápszer alapú tejpéppel, a többi a zöldség-gyümölcs. Viszont tényleg elég lenne a reggel-este szoptatás? Akkor viszont kellene neki vagy 200 ml-t innia egyszerre, annyit tuti nem szopizik ki.

Már arra is gondoltam, hogy megkínálom tápszerrel, mert a fagyasztóból kivett tejet sem itta meg szívesen, de az is lehet, hogy az állandó "tömésemtől" nem éhes...

Ti mit csinálnátok? A "6 hónapig csak anyatej"- elvűektől köszönöm, nem kérek szidalmat.

2012. febr. 28. 20:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egy 6 hónapos babának ez a kaja mennyiség sok. Jó hogy nem kell neki az anyatej, hisz szinte minden étkezést kiváltottál. Mivel nem szopik, így folyamatosan csökken a tejmennyiséged, mert az ő igényeihez igazodik. Ha ezen az úton akarsz haladni, akkor tápszerrel tudod pótolni a tejet.

Miért siettél ennyire, ha volt tejed???

Kisfiam 1 éves, és most tartunk ott, ahol ti...

Tehát: tápszer a mgoldás

2012. febr. 28. 21:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Az én fiam 7 hós lesz. Csak reggel van szopi. Mivel több tejem nincsen, születése óta ennyi volt,6 hós koárig tápszert evett. Most ott tartunk, hogy a tápszert 6 hós kora után már nem fogadta el. Többfélével próbálkozunk. Igy reggel szopi, 8- körül gyümi, 11-12 körül főzi, 2-3 körül tejpép, utána egy kis joghurt vagy puding , 6-7 körül főzi.
2012. febr. 29. 00:35
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Bolyhosnak: nem hinném, hogy sok ez a kajamennyiség neki. 2600 grammal született, a súlya most is kicsit átlag alatt van, csak a születési súlyát tekintve megfelelő.

Más babák is ennyit esznek. Tejem volt, de nem annyi, hogy fedezze a szükségleteit. Állandóan hullámzott a mennyisége.

2012. febr. 29. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!