Hozzátáplálási táblázat vagy bébiételeken megjelölt kor?
Melyikhez igazodtatok inkább, mert a kettő nem igazán van fedésben (pl. sok olyan gyümölcs és zöldség van ami a táblázatban csak 6 hónapos kórtól ajánlott de a 4 hónapos babáknak ajánlott bébiételben már benne van)!?
Illetve amikor ti főztetek a babának az elején a gyümölcsöket pároltátok vagy rögtön nyersen pépesítettétek?
Erre hivatalosan az a válasz, hogy a bébiételben feldolgozott formában van, az allergéneket kivonják belőle, stb.
Én a magam részéről inkább a táblázatot figyeltem, mert jobb szeretek frisset adni neki mindenből.
Nálam az eper-málna verte ki a biztosítékot: táblázat szerint 1,5 éves kortól és óvatosan. Bébiételben 4-7 hónapos kortol...
A lányom már 13 hónapos, de még mindig nem evett ilyeneket. Majd nyáron a frisset. :)
Mindenhol máshogy írnak mindent, szerintem nincs 2 egyforma táblázat vagy bébiétel. Én adtam üvegeset is, és táblázatot is használtam, mert volt belőle egy kis füzetem. [link]
Amire figyelni kell, h ha te csak 6hótól kezded a hozzátáplálást, akkor is a 4hós kajákkal kell kezdeni a bevezetést.
A gyümölcsöket pedig sosem pároltam, csak megmostam és levágtam a héját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!