Ez egy egészen más hozzátáplálási táblázat! Mit tudni róla?
Kidobta a google, amikor rákerestem a hozzátáplálásra. A második gyermekemet táplálom hozzá, és bár nem emlékszem egészen pontosan, hogy is ment az elsőnél (egy évvel ezelőtt!), de ez a táblázat sokban különbözik!
Ez most a legújabb irányelv, vagy csak szimplán másik vélemény?
(Vagy nem is olyan nagy a különbség, mint ahogy én gondolom?)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Nekem adott a védőnő egy olyat, amit ő készített és pl. a 7-8 hónapos gyümölcsöket ő a 6. hónapba írta bele. Tehát: alma, őszi, narancs leve, cseresznye, szilva, sütőtök, etc.
Nem is értem, hogy itt hol a 6. hónap?!!? Én nem hallottam arról, hogy érettségiig kell szoptatni a gyerekeket...
:D
Korábban, még amikor a nagyobbikat tápláltam hozzá, olvastam itt elvétve olyat, hogy a legújabb kutatások szerint 7-8 hónapos korig elég az anyatej, a tápszerre nem emlékszem. De mondom, ezeket csak itt, válaszokban olvastam. Arra gondoltam, hogy ez a táblázat, amit most találtam, már aszerint készülhetett... vagy én nem is tudom...
Nagy részét már eszi a 8 hónaposom. Nekem ez túl "óvatos"
De ha inkább "paramami" vagy, mint "laza", akkor csinálhatod eszerint. Maga a sorrend ugyanaz, csak ő sok mindent későbbre tesz
Jéé: és tényleg nincs 6. hónap :)
Én ezt a részét nem tartom jónak. 6 hónaposan ezért már el kéne kezdeni minimum a kóstoltatást. Aki ennyire elhúzza, az nagyon meg fog szenvedni a babával, mert tök szokatlan lesz neki ennyi kizárólagos szopi után a kanál, meg az új ízek. Biztos, hogy nehezen fog bármit is elfogadni.
nekem úgy tűnik, pár dolgot túl korán javasol a táblázat.
nekem ez tetszett a leginkább, ez alapján mentünk:
6. válaszoló.
A link tényleg jó. De szerinted mi az amit túl korán ír a másikban?
Én sem találtam olyat, ami túl korán lenne benne, inkább minden későn.
Az én táblázatomban már 8 hónapos kortól kaphatja a spenótot, sóskát, lehet már kóstoltatni a K-betűsöket. Szerintem ez egy nagyon eltúlzott táblázat, én másikat keresnék.
az én tapasztalatom szerint joghurtot, túrót 10 hó előtt nem tanácsos. tojást is 1 év után.
tényleg, van amit előbb is lehetne, mint a táblázatban pl. meggy, barack, alma 6 hótól, olaj, kenyérféle 6 hótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!