Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik az elején egy szobában...

Akik az elején egy szobában aludtak a babával mikor költöztek külön szobába? Hány hónapos koráig lehet hátulütő nélkül magára hagyni?

Figyelt kérdés

Külön szobát rendeztünk be a babának, de a kórházban mondták, hogy az első hetekben ne aludjon egyedül a baba. Amikor hazajöttünk rájöttem nem is tudnánk egyedül hagyni, mivel minden apró rezzenését, szusszanását figyeltük a férjemmel egy-két hétig éjjel. :) Úgy hogy beköltöztünk a szobájába.

A minap azon kaptam magam, hogy kisfiam 5 hónapos, és mi még mindig nála vendégeskedünk. :)

Igaz, hogy 6 hós kora után nehezebb magára hagyni, mert már megszokja hogy ott vagyunk? Költözzünk vissza a szobánkba mihamarabb?

Megmondom őszintén nekem így kényelmesebb, mert éjjel is kel szopizni, de hiányzik a magánélet is és nem szeretnénk örökké egy szobában vele aludni.

2012. febr. 28. 14:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát nálunk 3 hós koráig volt, akkor már átaludta az éjszakát.

nektek talán annyival szerencsésebb hogy ti vagytok az ö szobájában, így végül is bármikor leléphettek onnan.

2012. febr. 28. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

7 hetesen raktuk be a saját szobájába.

Most 12 hetes és semmi gond. Közel van a két szoba,ha már csak nyekereg meghallom!

Lehet,hogy önzők vagyunk, de mi már az elején megbeszéltük,hogy kell a külön háló.

Az a mi "birodalmunk" a férjemmel. Általában már csak az ágyban, lefekvésnél tudunk normálisan beszélgetni. Nekünk ez kell!

2012. febr. 28. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
7 hónaposan aludt egyedül a szobájában, a saját ágyában. Nekem kellett "megérnem" arra, hogy ott tudjam hagyni. Néha már az az érzésem volt, hogy zavarom. Nem is hiányolta, hogy kicuccoltam.
2012. febr. 28. 14:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát ez az, én is attól tartok már nagyon nehéz lesz otthagyni, pedig van bébiőrünk. Éjszaka ha rosszul alszok felkelek hozzá, megnézem, betakargatom, vagy cumi kell neki. Nem csak kényelmes, de jó érzés is.

Az elején azt beszéltük a férjemmel 6 hós koráig kiköltözünk az ideiglenes "albérletből", vissza a saját hálónkba. Hát kíváncsi vagyok, hogy fog menni, kit visel meg jobban, ki ragaszkodik jobban. Anya, apa vagy baba. :)

2012. febr. 28. 14:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

15 hónaposan raktuk külön szobába nagyrészt külső nyomásra (védőnő, szülők). Igazi kis hercegnős budoárt alakítottunk ki neki, hogy könnyebb legyen. Hááááát nekünk nehezebb volt, és minden éjjel valamelyikünk átmegy hozzá megnézni minden rendben van-e. S nem mellesleg légzésfigyelős bébiőrünk is van.

A hét csúcspontja, mikor hétvégén hajnali 5-kor átcókmókol hozzánk és közénk bújva még 8-9 óráig szundikálunk. :) A férjemmel egymással morogtunk, hogy kihez bújjon a takaró alá, de a kicsi megoldotta, most már hozza magával a takaróját, hogy csak az jó neki.

2 éves és 8 hónapos

2012. febr. 28. 21:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Pont úgy jött ki, hogy kereken 6 hós volt, amikor "kilakoltattuk" a szobánkból a sajátjába. Volt (és még mindig van) légzésfigyelő és bébiőr is. így soha nem volt semmi gond. Most lesz 13 hós.
2012. febr. 29. 10:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor lassan újra lakhatóvá teszem a hálót, ami most zsákos babaruha raktár. :) Teszünk egy-két próbaéjszakát, mielőtt véglegesen visszaköltözünk. Nekünk is van légzésfigyelős bébiőrünk, ebből a szempontból nyugodt szívvel hagyom egyedül. Csak mégis hiányozni fog a kis neszelése éjjel. Meg hát amikor apa elmegy hajnalban magamhoz veszem általában és együtt alszunk. Szerintem ez így marad ha átköltöztünk akkor is. :)
2012. febr. 29. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!