Tudtok nekem olyan babaneveket mondani (fiú/lány) amik rövidek, szépek, magyarosak, és nem lehet őket idiótán becézni?
Semmiképp nem akarok "divatos" neveket, főleg nem azt amit becézgetnek jobbar balra...
Kornél, Dániel, Fanni, Lotti, Ildikó, Sára, Zsófia, (csak ezekkel az a baj, családban már van :( )
Az egyik ismerősöm fia Miksa, nekem nagyon tetszik.
Az én fiaimnak is szép neve van de nem rövid így neked nem bejövős.
De jó az Ábel, Ádám, Dávid, Villő, Hanga, Edit...
Mária,Márta,Éva,Edit,Rózsa,Judit.
Béla,Gábor,József,János,István,Károly,Benő,Jenő.
Dezső,Géza,Imre,József,János,Andor,Miklós,Béla,Vendel
Mária,Etelka,Júlia,Jolán,Zsófia,Anna,
Zselyke??? ez itt a legújabb módi :S
Alíz, Luca, Lilla.
Fiúban nem tudok ilyet, azzal mindig gondban vagyok, nehéz is volt fiú nevet találni a babámnak. Végül is sikerült rövidet, de nem lehet becézni. :(
Az én nagy kedvencem a Koppány - de ez nem rövid, és mivel kutyánk előbb lett és őt neveztük úgy el, ezért a fiamnak már nem adhattam.
Az én babámat Petinek fogják hívni, ha lenne mégegy, Adriánnak nevezném el, bár ez már nem magyar név.
Tetszik még a Roland és a Bence is.
Lánynevekből meg szinte egy magyar sem jut eszembe ami tetszene. Jázmin, Hanna talán.
Nekem lánynévként a Fanna (nem Fanni)és a Szira tetszik most a legjobban. A Szirát már rövid i-vel is engedélyezik névként. A Szirka és a Szófia is szóba jött.
Fiúk közül a Jázon tetszik a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!